Hitta någon annan

08.05.2021
Hej!
Jag är gay och skulle vilja veta hur jag hittar andra som också är det. Nickname
kix

Ungdomsinformatör Kix svarar

14.05.2021

Hej fina du! :) 

Tack för din fråga!

Speciellt när man är i din ålder och gay så kan det kännas som att ingen annan runt en är det. Men jag kan garantera dig om att det finns många, de har bara inte kommit ut eller inte riktigt förstått det själva ännu. När jag tänker tillbaka på när jag var i din ålder så kände jag ingen (visste knappt ens om nån alls) som var HBTQI+, men nu när åren har gått så har det visat sig att vi nog var ganska många ändå. Så du är knappast ensam där du bor om hur du känner, MEN det kan ju börja kännas rätt ensamt när man inte vet om någon annan.

Jag vet ju inte om du har valt att komma ut ännu eller inte. Båda är förstås lika okej, man behöver inte berätta förrän man känner sig redo, eller egentligen alls ens göra någon "juttu" om det utan bara leva som sig själv (inte kommer ju straighta människor heller ut). Det är ingen brådska, MEN det kan bli lättare att hitta andra i det skede som man är redo att vara öppen om sin sexualitet, eftersom det kan göra att de andra som söker har lättare att hitta en. 

Om du vill börja få kontakt med andra så rekommenderar jag att du följer med bland annat Regnbågsankans kanaler på social media. De jobbar för HBTQI+ människor på svenska i Finland, och nu som då så ordnar de evenemang av olika slag. Andra du kan följa är Ung Pride. De är främst verksamma i Helsingfors, men ordnar ibland också exempelvis Discord-chattar (speciellt nu under corona), så där kan ju vem som helst vara med. 
Sen en sån sak som att gå med i Pride-tåg och hänga i såna sammanhang brukar kunna ge vänner, hela den rörelsen är väldigt inkluderande :) Man behöver inte komma ut heller bara för att man går med i tåget, det kan man också göra bara som supporter.

Många kommuner har också grupper för unga som har en annan läggning än hetero, där man bara träffas och hänger, typ ser på film eller hittar på nåt skoj. Jag vet inte riktigt hur det är i din kommun just nu, vet att det fanns en förr iaf. Du kan ta kontakt med ungdomsuppsökarna i din kommun och fråga om de vet! Du hittar deras kontaktuppgifter genom att googla "uppsökande ungdomsarbete" + din kommuns namn. De är vana att bli kontaktade om just sånt här, och allt annat mellan himmel och jord, det är det de finns där för! :)

Ha det bra och lycka till, hoppas du hittar någon annan snart!
Kram, Kix

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

TW: Suicid, övergrepp
Min pojkvän biter mig och jag vet inte vad jag borde göra. Han vet att jag inte tycker om det men ändå så fortsätter han. Det känns förjävligt att han inte respekterar mina gräns...
Läs mera

Kolla rutan xD
Läs mera

Kix itt råkar e va så att du e singel? Kan ja add de nånstans? eller e ja för ung för dig? Kille 18 år!
Läs mera

Hej! Det var jag som ställde en fråga om blind channel ( som kix svarade på) . Jag har inga kompisar och skulle vilja fara ti h fors på deras konser hur skall jag göra skall jag våga åka själv? Tips!!...
Läs mera