Kan inte välja kille, hjälp?

16.11.2020
Är en tjej, snart 15 år och flera killar säger de är intresserade av mig, men vet inte vem jag ska välja. Anonym tjej
kix

Ungdomsinformatör Kix svarar

18.11.2020

Hejsan!

Tack för din fråga :) Det är mycket förståeligt att det börjar kännas jobbigt att välja i din situation, att man blir rädd att man ska stänga dörren till nåt som kunde ha varit ”bättre” så att säga. Speciellt om det att bli lämnad ensam är en känslig punkt för dig, på grund av tidigare erfarenheter.

Innan jag börjar titta på dina alternativ så vill jag först bara säga att det är heeeeeelt okej också att inte ha en partner! Du är en lika komplett person ändå! Nåt av det bästa vi kan göra är att lära oss att vara ensamma med oss själva, att tycka om vårt eget sällskap, och veta att vi är starka också på egna fötter även om det är najs att ha en partner och någon att gosa med. En partner ska liksom vara som efterrätten i ens liv, det söta och underbara som får en på bra humör (oftast iaf) och tillför nåt extra i livet. Men man behöver inte nödvändigtvis efterrätt, och det är inte nyttigt att äta bara det för sin överlevnad. Du själv är huvudrätten och basen i ditt liv, och det du ska lägga den huvudsakliga fokusen på. (sorry för en rätt så random mat-jämförelse men förhoppningsvis förstår du vad jag menar, haha)

Men över till dina val :) Om du känner att du vill ha en pojkvän och att de här alla är bra kandidater så skulle jag absolut rekommendera att det är dina känslor du går efter först och främst. Jag tänker här speciellt på den ena killen du säger att verkligen verkar tycka om dig. Det är ju jättefint, men om du inte känner nåt så räcker inte hans känslor för att bära hela grejen. Här talar jag lite av egen erfarenhet, eftersom jag en gång blev tillsammans med en kille för att han tyckte så mycket om mig och verkade så perfekt på pappret. I början så steg nog mina känslor för honom och det blev ett helt okej förhållande men efter en stund så dalade de igen och jag behövde göra slut, för det fanns egentligen ingen riktig connection där från början från min sida. Och det var kanske inte riktigt rätt av mig att ha honom som ett sånt ”experiment” när jag från början borde ha lyssnat på mina känslor när de inte var så starka.

Du listar jättebra tecken tycker jag med kille nr 2! Just att han får dig att må bra och har stärkt ditt självförtroende. Det är definitivt en stark kandidat tycker jag. Men där beror det lite på också om du är redo att sätta det bakom dig, det som inte funkade förra gången?

Det låter som att du inte känner kille nr.3 så bra så honom kanske det skulle vara bra att träffa en gång och hitta på nåt, typ gå på café, innan du bestämmer dig. Bara så du får se lite vad han har för energi och hur du känner.

Kort och gott, du ska ta den som du känner mest för och som får dig på bäst humör.
Men om du väljer en så ska du också vara beredd att släppa de andra, och inte fortsätta nåt med dem ”som back-ups” för det skulle inte vara rätt mot dem eller din partner. Det skulle antagligen påverka ditt förhållande negativt eftersom du inte skulle vara närvarande sådär riktigt på riktigt. Ditt förhållande har en större chans att hålla om både du och din potentiella pojkvän vågar ge sig in i det lika mycket. :)

Sen vill jag också säga att om du behöver mera tid på dig att välja och utforska dina alternativ så är det bra att vara ärlig mot dem du träffar och säga att du kanske har nåt annat också going on, så att du inte ger dem falska förhoppningar om att de är den enda. Det finns också en risk där att de på nåt sätt skulle komma i kontakt och prata med varandra och det skulle komma fram att de alla tror att de är den enda i ditt liv, och det kan resultera i onödigt drama som man kan undvika om man är ärlig från början :) 

Lycka till, det blir nog bra tror jag!
Kram, Kix

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hemliga rutan!
Läs mera

Hur ska ja göra för att få en flickvän om ja har bara 3 vänner som är lika som jag, går sällan ut. Jag har fått nog av att inte ha någon att dela sina känslor med, jag är inte tillräckligt nära mina ...
Läs mera

Hej!

Jag träffade en kille som jag varit tillsammans med i ett år nu. Vi har träffats fysiskt flera gånger. Han bor en bit ifrån just nu, fram till sommaren pga studier, men distansen går ändå relati...
Läs mera

Hej!
Min pojkvän mår dåligt och det oroar mig. Han har fått hjälp tidigare men slutade nu gå där och säger att han klarar sig. Jag tror på honom när han säger att han mår bättre men märker också att ...
Läs mera