Praktik

19.01.2020
Hej, jag är en 17 årig pojke som snart har min första praktik, jag undrar om man kan fara till Tikanojas konsthem eller Brages friluftsmuseum eller något annat museum i Vasa? Jag har verkligen svårt att komma på något och det finns egentligen inga krav på min praktikplats. Pojke
luckan

UngInfo svarar

23.01.2020

Hej, 

Tack för din fråga! Spännande med praktik! Jag vet faktiskt inte om de museer som du nämnde tar emot praktikanter. Det beror säkert på öppethållningstider, aktiviteter och personal som har möjlighet att handleda dig. Det finns en hemsida som listar alla museer i Österbotten, så där kanske du kan läsa på och få lite inspiration om det just är museum som du är intresserad av att göra din praktik på: http://www.museiportalosterbotten.fi/museer-i-osterbotten/. Många museum har begränsade öppethållningstider och eventuellt öppet under helger, så det kan också vara värt att tänka på i val av praktikplats. Jag rekommenderar att du tar kontakt med de ställen du är intresserad av och berättar lite om dig själv och din praktik för att se om de har möjlighet att ta emot dig. 

Praktiker är ett värdefullt sätt att bekanta sig med arbetslivet och få testa på lite vad du vill jobba med i framtiden. Nu vet jag inte vad du studerar, men du ska absolut fundera över vad som intresserar dig och vad som kunde vara till nytta för dig. Praktiker kan i bästa fall ge chans till jobb i framtiden och det är också en arbetslivserfarenhet som du kan ha med på på din CV. Hör dig för till olika ställen och se var det nappar! 

Lycka till nu i jakten på praktikplats! :)

Med vänliga hälsningar, Louise Mannil 

Ungdomsinformatör på Unginfo 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.