Föräldrar

04.04.2020
Mina föräldrar bråkar och har bråkat i 9 år snart. Bråken är våldsamma och jag vet inte vad jag skall göra. Godusa
Polis Johanna W

Poliskonstapeln Johanna svarar

07.04.2020

Hej!

Barn har rätt till en trygg uppväxt och det verkar det som du och dina syskon inte har haft med tanke på hur länge våld i er familj redan har förekommit. Det är bra att du nu har tagit mod till dig och ber om hjälp, för problemen behöver få ett slut så att hela er familj skall få det bättre! Knappast mår varken du, dina syskon eller dina föräldrar bra i den situation ni befinner er i och jag tror inte att det reder opp sig utan att någon annan ingriper heller. 

För att få ett slut på slagsmålen i ert hem så önskar jag till exempel att du nästa gång mamma och pappa bråkar skulle ringa nödnumret 112 och berätta att ni behöver polis till platsen. Då kommer en polispatrull till ert hem och beroende på vad som hänt så görs det troligen en brottsanmälan över den dagens händelse och säkerligen utreds också vad som skett tidigare, om ni bara berättar om det också. Polisen meddelar även vidare till sociala myndigheterna om hur ni har det, då det finns barn i familjen som påverkas av hur vuxna beter sig. Polisen utreder våldsbrotten och sociala myndigheterna funderar i sin tur ut hur ni barn i familjen skall få en tryggare barndom. Det låter kanske skrämmande med en brottsanmälan och en barnskyddsanmälan, men sådana är nog verkligen nödvändiga. 

Ett annat alternativ du har är att du avslöjar för någon släkting eller för någon annan vuxen du litar på om vad som händer i er familj. Som tredje alternativ finns möjligheten att du besöker polisstationen där du bor och berättar om hur ni har det hemma. Det kan du göra även fast det inte samma dag har varit något bråk hemma.

Konstapel Johanna Westerlund     

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.