blir skyddet sämre i vatten?

11.09.2010
hej!
jag undrar om man kan ha skyddat sex i havsvatten, utan att kondomen tar stryk av det? och är isåfall skyddet lika säkert? och spelar vattentemperaturen någon roll, t.ex i uppvärmt vatten eller i kallare?
tack för svar
25.11.2011

Hej!

Nu har jag sökt en lång stund efter info om kondomer och havsvatten och jag skulle tro att havsvatten INTE påverkar kondomen så mycket att det skulle göra någon skillnad under ett samlag i plurret. Jag hittar ingenstans där det skulle stå direkt om det här, vilket det ju borde göra på alla seriösa infosidor ifall det faktiskt var en risk. Havsvatten är dessutom så "utspätt", däremot skulle jag tippa på att vissa badsalter och bubbelbadskum till badkaret kan verka negativt på kondomers hållbarhet. Det är dock alltid viktigt att killen sätter på kondomen före han för in den i slidan - och när det gäller sex i vatten att han gör det före han stiger ner i vattnet - och ser till att den håller ordentligt om roten på penis. Likaså att han håller i den när han drar ut den. Risken är obetydlig att någon spermie skulle smita runt öppningen på kondomen eller ens överleva i vattnet, men det är ändå en försiktighetsåtgärd att rekommendera.

Däremot så varnas det på ett flertal sidor för att ha sex i havet. Det för att det kan komma upp bakterier i slidan tillsammans med vattnet och ge tjejen en infektion. Detsamma gäller väl alla typer av vatten där det kan finnas bakterier. På flera ställen sägs det att folk fått svampinfektioner av att ha sex i havsvatten. Man kunde även spekulera om det lättare kan ge en urinvägsinfektion samtidigt (kylan + exponeringen av slidan och urinrörsöppningen). Som alltid med underlivet så gäller regeln att allt som förs in i slidan ska vara rent! Inte ens vanlig duschtvål ska komma in i slidan (inte ens för att han sköljt av sig dåligt i duschen).

Men som sagt, jag tror nog att sex i havsvatten är relativt OK som lite kul variation, men med måtta alltså.

Hälsar webbredaktören Liselott

Kondom.nu om havsvatten

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.