Kärleken och sexet

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kärleken och sexet!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kärleken och sexet" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Förälskad" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Förälskad.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

HJÄLP!!!!
28.09.2014
först hade vi smeksex, först kom jag och sen han och vi torkade bort all sperma (tror jag iaf)och han tvättade händerna, sen satte han på en kondom och vi började ha sex, han kom inte i kondomen. dagen innan hade jag ägglossning (har gjort ett test på nätet) och dagen då detta hände var dagen efter ägglossningen, alltså på en fertil dag. nu är min...
Visa hela frågan och svaret
först hade vi smeksex, först kom jag och sen han och vi torkade bort all sperma (tror jag iaf)och han tvättade händerna, sen satte han på en kondom och vi började ha sex, han kom inte i kondomen. dagen innan hade jag ägglossning (har gjort ett test på nätet) och dagen då detta hände var dagen efter ägglossningen, alltså på en fertil dag. nu är min mens 3 dagar försenad och jag är så nervös att jag knappt kan sova, kan jag vara gravid? kan kondomen ha spruckit? snälla svara imorgon vet inte vad jag skall ta mej till :((((((( vad är chanserna
tessi2016 Liselott 17 glad3
Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi, Ungdomsinformatören Liselott svarar:
Besvarad: 29.09.2014

Hej!

Lugn, andas! Hälsovårdaren och sexualrådgivaren Tessi har fått din fråga och ska försöka hinna svara så fort som möjligt! Håll ut <3

Hälsar ungdomsinforamtören Liselott

 

Hej.

Det låter inte som om det finns någon anledning för dig att oroa dig. Du skriver att ni först hade smeksex, och att han då kom. Men som jag förstår det på det du skriver var han alltså inte inne i dig utan kondom? Sedan satte ni på kondom och hade sex, och då fick han inte utlösning om jag förstått rätt? Så länge han inte har varit in i dig utan kondom så är risken för graviditet ytterst liten.

Om kondomen hade spruckit så hade ni nog märkt det. Och ägglossningstesterna som man gör på internet baserar ju sig på statistik och medeltal av hur kvinnans ägglossning borde fungera, så med andra ord finns det ingen som helst garanti för att du faktiskt hade ägglossning just då.

Eftersom ni använde kondom så antar jag att du inte äter p-piller, och då är det inte så konstigt om mensen är lite oregelbunden (speciellt om du nu är så nervös att du inte kan sova.)

Så ta några djupa andetag och slappna av bara. Jag tror inte att du är gravid. Eftersom du redan är sen så kan du ju för all del testa dig om du vill för säkerhets skull, men jag tror nog att mensen kommer igång bara du slappnar av.

Kramar

Tessi

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kärleken och sexet

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från tekik till läkemedelsindustrin ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!