Kärleken och sexet

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kärleken och sexet!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kärleken och sexet" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Förälskad" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Förälskad.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

kortvarit sex
12.11.2017
hej. jag är väldigt missnöjd med mig själv när det kommer till sex. Jag kommer på mindre än en minut och ibland kommer jag direkt jag stryker in den och jag tycker inte alls om det. min tjej vill inte ha sex lika mycket mera och det förstår jag eftersom att jag inte kan tillfredställa henne. jag har provat med denndär paus metoden men det hjälper i...
Visa hela frågan och svaret
hej. jag är väldigt missnöjd med mig själv när det kommer till sex. Jag kommer på mindre än en minut och ibland kommer jag direkt jag stryker in den och jag tycker inte alls om det. min tjej vill inte ha sex lika mycket mera och det förstår jag eftersom att jag inte kan tillfredställa henne. jag har provat med denndär paus metoden men det hjälper inte, jag är allt för upphetsad.jag har även slutat runka till porr och använder bara fantasin för att det ska ta längre tid att komma men hjälper inte under sex. vill veta om ni har bra tips eller något jag kan göra för att jag ska hålla längre under sex?
tessi2016
Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar:
Besvarad: 14.11.2017

Hej.

Jag kan förstå din frustration. Det skulle givetvis vara roligast om man själv fick bestämma hur länge man skall hålla på, och jag kan förstå att din flickväns intresse för sex falnar lite om inte hennes behov blir tillgodosedda. Men det finns saker man kan göra så läget är inte hopplöst.

För killar som lider av för tidig utlösning (vilket jag egentligen inte tror att du gör) så finns det mediciner man kan testa som kan förbättra situationen lite. Det kräver isåfall att man träffar en läkare. Tidig utlösning brukar man tala om då man verkligen knappt hinner in innan man kommer.

En annan  sak du kan testa är huruvida det är någon skillnad om du använder kondom, eller om du använder två kondomer utanpå varandra. I vissa fall minskar det känseln tillräckligt mycket för att man skall kunna hålla på längre. Samma sak gäller olika fördröjningsgel eller spray - som man smörjer eller sprayar på ollonet en stund innan sexet för att man inte skall komma lika snabbt. Dessa finns att köpa i de flesta sexshopar och på nätet.

Då det kommer till din flickvän så föreslår jag att ni skulle koncentrera er på henne först - så att hon garanterat hinner med. Sen då hon är nära eller redan har kommit så kan ni fokusera mer på dig, och då gör det inte lika mycket fast det inte räcker så länge. Många människor har en lite förvrängd bild av hur länge ett samlag verkligen räcker. Om man tittar på porr kan ju samma samlag pågå nästan hur länge som helst (eftersom det är klippt, och ofta resultatet av flera dagars filmning) men i verkligheten varar det genomsnittliga samlaget 3-7 minuter (inte inräknat förspel eller efterspel). Du behöver med andra ord inte eftersträva att hålla på i flera timmar - för det är väldigt få som gör det och det är inte ett självändamål. Din tjej förtjänar också att få njuta av sex - men det behöver inte betyda att samlaget måste pågå länge utan kan betyda att koncentrationen riktas mot henne så att hon ändå känner att hon ges utrymme att njuta.

Om det är någonting du funderar över så får du skriva in pånytt eller kontakta en läkare eller urolog, som är vana att svara på frågor i detta ämne. Det är ingenting du behöver skämmas över, du är långt ifrån ensam och det finns hjälp att få.

Upp med hakan <3

Kram

Tessi

 

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kärleken och sexet

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från tekik till läkemedelsindustrin ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!