RUNKNING

08.10.2009
hej hur många killar och tjejer i 15-16års åldern masturberar
18.11.2011

Tack för din fråga! Webbredaktören har nu skickat den vidare till nätverket av experter. Svaret publiceras här på Våga Fråga! under den underkategori du valt så fort vi fått svaret från experten.

Hej!
Jag har skickat frågan till barnmorskan Kristiina som kan det mesta som är relaterat till sex och kroppen, svar kommer snart!
Men jag kan redan svara att en ganska stor del av 15-16-åringarna onanerar. Den enda statistik jag hittade så här hastigt är att av de 25-åriga killarna har 95% någon gång (eller ofta, det framgår inte) masturberat, vilket ju tyder på att det är mer vanligt än ovanligt överlag.
Hälsar webbredaktören Liselott

Att masturbera är en bra och trygg sätt att bekanta sig med den egna kroppen och den egna sexualiteten. Tyvärr hittade jag inga procent som gällde bara ungdomar, men 95% av alla män och 89% av kvinnor masturberar mer eller mindre regelbundet.

Det finns inga regler angående hur ofta man kan göra det, sånt bestämmer du själv, du kan inte göra det för mycket eller skada kroppen på något vis.

barnmorskan Kristiina

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Omg

Min flickvän frågade i dag i skolan om hon får suga min penis och jag sa kanske i morgon men jag vet inte om det är rätt kan du hjälpa mig
Läs mera

Hej decibel!
Jag vet inte varför men jag är attraherad till min pappa. Jag har funderat på detta länge och kan inte hitta ett svar. Jag brukar ha sexuella drömmar om honom och det känns fel. Men ja k...
Läs mera

En tjej jag gillar frågade i dag om jag vill ha sex med henne men hon sa att vi borde göra det på skoltid vad ska jag göra?
Läs mera

Hej!
Jag är rädd att jag tänder på djur. Jag har några gånger onanerat till djur som har sex eftersom det fick mig att tänka på sex. Betyder detta att jag är attraherad av djur?
Läs mera