sen undrar jag om russin utan några tillsatsämnen (t.ex.vegetabilisk olja eller socker) är nyttigt eller försvinner alla mineraler och vitaminer efter att dom blivit torkade???
Ellen
Hej, detta hittade jag på denna blogg: http://sockerfriheten.blogspot.fi/2012/09/getost-gott-och-halsosamt.html
Många gånger tål laktosintolleranta getmjölk bättre än komjölk, men det är inte säkert. För dem med "oroliga magar" är ofta getmjölk ett bättre alternativ då den är mer lättsmält tack vare att den innehåller större andel korta fettsyror och mindre fettkulor. Det gör det lättare för tarmen att bryta ner mjölken. Getmjölken har också visat sig vara mer skonsam för hjärta och kärl, samt kunna sänka blodtrycket. Det finns även studier som har påvisat att de kolhydrater av en sort som heter oligosackarider som finns i getmjölken har antiinflammatoriska egenskaper som är gynnsamma för tarmen. Många personer som har mag- och tarmproblem rekommenderas därför att prova just getmjölk som alternativ till vår "vanliga" komjölk.
Russin är tom nyttigare än färska druvor, de innehåller bla mera järn än vad druvan gör som färsk. Oftast har torkade frukter bättre näringshalt än färska frukter, så du kan nog lugnt äta russin och andra torkade frukter.
Hälsar ungdomsiformatören Sanna
Kommentarer
Inga har kommenterat på denna sida ännu
Skriv kommentar