Kroppen

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kroppen!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kroppen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Insidan och hälsan" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Insidan och hälsan.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Emmi
18.06.2017
Är 20 år har små bröst .min mamma har normala och min farmor har stora.jag har väldigt ont i mina bröst äter p-piller är det växt verk eller är det ppillerna som gör att jag får ont.
Visa hela frågan och svaret
Är 20 år har små bröst .min mamma har normala och min farmor har stora.jag har väldigt ont i mina bröst äter p-piller är det växt verk eller är det ppillerna som gör att jag får ont. 97emmi
tessi2016
Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar:
Besvarad: 19.06.2017

Hej,

Med tanke på din ålder så antar jag att din egentliga pubertetsutveckling är förbi, så sannolikt kommer inte din bröststorlek att ändra radikalt mer efter detta. Men givetvis påverkar t.ex. förändringar i kroppsvikt även brösten - och för vissa så kan p-piller göra att brösten blir något större.

Det är svårt för mig att säga vad värken i dina bröst beror på. Det är helt normalt att man kan ha ömma bröst innan man får mens, men om du har ont hela tiden så kan det också hända att det är p-pillren som har påverkat vävnaden i brösten så att de känns ömma. Sannolikt kommer det att gå över men du får följa med situationen. OM dina bröst gör ont hela tiden, och det inte går över så tycker jag att du skall tala med en barnmorska eller läkare om saken. Men jag tror som sagt att det är helt normalt.

Kram,

Tessi

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kroppen

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från teknik till läkemedelsindustri ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
26.10.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!