mår illa

19.05.2021
hej!

Jag mår illa ibland när jag äter oftast då jag äter med någon annan och känns som j sku ha en klump i halsen. Detta har jag nu haft i 3 dagar. Jag brukar få det alltid ibland..

Vad kan det bero på? ..
luckan

UngInfo svarar

26.05.2021

Hej och tack för din fråga!

Det är svårt att säga direkt vad klumpkänslan i halsen kan bero på. Om känslan kommer bara då du äter tillsammans med någon annan kan det hända att du är lite nervös eller stressad då du äter med någon annan och att det i de situationerna känns som att man har en klump i halsen och blir illamående. Många har säkert upplevt att om man är nervös eller stressad kan det kännas jobbigt att äta, kan det vara det som sker när du äter med andra personer och inte ensam? Om du varit extra nervös eller stressad de senaste dagarna kan det också ha ett samband med att man känner en klump i halsen och mår lite illa.
En klumpkänsla i halsen kan bero på flera olika saker och kan orsakas av t.ex stress, allergi, torr inomhusluft och sura uppstötningar från magsäcken. Om det är nånting du är orolig över och symptomen inte går över ska du uppsöka läkare så du kan bli undersökt och få hjälp.

Med vänliga hälsningar, läkarstuderande Jenny L från Frågesjuk-projektet

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hejsan! Jag försöker ändra livsstil för jag mår inte bra av min nuvarande (massa godis och ingen motion alls) så nu försöker jag äta nyttigt och inte lika ofta och tar dagliga promenader men min mage ...
Läs mera

Hur ska jag gå tillväga för att gå ner i vikt när jag älskar mat och hatar motion? Mår inte bra av vikten!
Läs mera

Hej.
Jag undrar om det här e normalt.
Jag väger 48 kg och är 163 cm lång, jag sku vila gå ner i vikt till 47/46 för tycker jag är lite tjock, eller ibland är jag smal och ibland kan jag tycka att jag ...
Läs mera