Skrivarkurs

16.01.2021
Hej!
Jag är intresserad av att skriva och drömmer om att bli författare. Dock känner jag att jag skulle behöva lite hjälp på traven och letar efter skrivarkurser, men alla är så dyra. Har ni tips om förmånligare skrivarkurser, gärna på distans?
Tacksam för svar J
rosanna fellman forfattare och poet 2

Författare Rosanna svarar

19.01.2021

Hej!

Kul att du drömmer om att bli författare! Skrivarkurser är ett bra sätt att utveckla det egna skrivandet, så du är på rätt väg för att nå dina drömmar. Skrivarkurser är ofta rätt dyra på grund av att lärarna själva är fattiga författare som försöker överleva ekonomiskt. Däremot brukar Arbetarinstituten (arbis) ha de billigaste kurserna man kan hitta. Jag drar skrivarkurs vid arbis i Åbo men det är tyvärr inte på distans. 

Ellen Strömberg brukar däremot dra en skrivarkurs vid Jakobstads arbis för unga vuxna som jag hört att varit uppskattad. Michaela von Kügelgen kommer starta en kurs på distans våren 2021, om man följer henne på Instagram (kuggekugge heter hon där) får man höra det senaste om den kursen. 

De dyrare kurserna som finns i svenskfinland är de mest populära, eftersom deltagarna får mest handledning på de kurserna. Författarskolan vid VNF som Monika Fagerholm och Mia Franck drar har varit igång flera år redan. Författarskolan har jag själv gått och det var bästa skrivkursen jag deltagit i. Där fick man både skrivuppgifter och personlig handledning. Den andra stora populära kursen är Skriftskolan som Johanna Holmström och Mikaela Taivassalo är lärare för. Skriftskolan har också skrivträffar och individuell personlig handledning. Skriftskolan och Författarskolan är båda på distans nu under Coronan och nästa gång att söka in är på sommaren. 

Från Olof och Siri Granholms stiftelse kan man dessutom söka ekonomiskt understöd i ändamålet att gå skrivarkurs. Lycka till med ditt skrivande och hoppas du hittar nån kurs som passar dig. Skriv, skriv, skriv! 

Kram, 
Rosanna Fellman
Författare & lärare i kreativt skrivande

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Jag skulle vilja bli fotograf och lära mig redigera bilder mm. Var kan jag göra det ( i mitt område gärna eller på distans)?
Läs mera

Hej! Vad blir det för böter om jag kör med en oregistrerad och oförsäkrad snöskoter?
Läs mera

Hej. Vår bya förening har nu bytt ordförande. Antar att det ska ändras på magistratens hemsida. Hittar ingen ting där.snälla skicka direktlänk till mig.visst är det på magistratens hemsida det ska änd...
Läs mera