Trans

13.10.2020
Hej jag undrar hur man med säkerhet kan veta att man är trans? Mitt biologiska kön är kvinna och det har jag levt som fram tills nu. Nu har jag stark börjat ifrågasätta det och ser mig mera som en man. Jag har tidigare väldigt osäker på min kropp och hur jag ser ut har bland annat haft en ätstörning. Tidigare under mitt liv så har jag inte tänkt på att jag kan vara trans eller att det faktiskt är en grej. För ett par månader sedan började jag se mera och mera videor om transpersoner vilket jag tyckte var mycket intressant. Jag kände igen mig i mycket vad dessa personer sa och har efter det starkt börjat ifrågasätta om jag är trans. Vart kan jag vända mig för att prata med någon professionell om detta? förvirrad
luckan

UngInfo svarar

14.10.2020

Hej!

Vad fint att du tog kontakt. Jag tror att det är viktigt att inte bli ensam med dessa tankar. Jag har inget rakt svar åt dig om hur man vet att man är trans. Jag tror det handlar mycket om att ta reda på vad det innebär, tala med personer du litar på, fundera och känna efter, och kontakta eller gå med i en sakkunnigorganisation som kan stödja dig i att fundera på detta med könsidentitet. Det är en process, och du har redan kommit igång genom att du funderat på saken och nu börjat kolla på videon.

I dessa frågor då det handlar om att vilja diskutera dina tankar och känslor, och kanske få stöd av en sakkunnig i processen, så skulle jag kontakta Regnbågsankan. Jag tänker att det är en bra inkörsport till att fundera på dina frågor tillsammans med någon, och de kan rådge vad du kan göra härnäst.

Ifall Regnbågsankan inte har resurser att hjälpa dig just nu, kan du alltid kontakta din lokala ungdomsmottagning, eller egen HVC, eller ifall du är studerande, hälsovården för din utbildningsorganisation. De ska kunna hänvisa dig vidare till någon att prata med och få stöd av.

Hemma kan du sedan fortsätta se på video, lyssna på poddar, och läsa in dig på material. Förutom Regnbågsankans hemsida, finns det en del material via svenska sajter, jag lägger några länkar här nedan.

Jag önskar dig lycka till i din process att nyfiket upptäcka vem du är. Oberoende så är du värdefull.

kram

Länkar:

https://www.regnbagsankan.fi/
http://trasek.fi/pa-svenska/
https://www.umo.se/jag/sexuell-laggning-och-konsidentitet/trans-och-cis/
https://www.umo.se/att-ta-hjalp/ungdomsmottagningen/besok-pa-en-ungdomsmottagning/jag-tror-att-jag-ar-kille/
http://www.transformering.se/vad-ar-trans/

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej kix, Benjamin på fist of needles kan göra min penistatuering men hur ont gör det att tatuera ollonet
Läs mera

Hej, det är jag, utforskar kroppen igen :)

Jag har som sagt ett intresse för att utforska hur kroppen och olika människor och påverkan fungerar.

Dagens fråga handlar om hemlösa människor. Alltså do...
Läs mera

Kanman tatuera över ett blindtarmsärr så de inte sku synas så mycket
Läs mera

Hej! Förra veckan lämnade jag blod för första gången. Allting gick jättebra tills sköterskan sa att det var nån enstaka milliliter kvar att tappas. Då börjar jag se svarta och vita prickar och hinner ...
Läs mera