Vad tycker ni?

20.09.2020
Hejsan decibel. Jag har haft en pojkvän i över ett år. Nu på senare tid har han svikit mig och gått bakom min rygg. Han har farit ut med en "splitterny" flickompis en gång som han berättade för mig, jag blev otroligt sårad och ville göra slut och sade att jag vill inte ha en sådan pojkvän som gör samma saker med andra tjejer som vi gjorde i början av vårt förhållande. Han sa att han inte ska göra det igen och att han förstår var min gräns går. Det gick två veckor och jag fick reda på att han varit ut med den samma tjejen bakom min rygg. Jag fick reda på det via en av mina kompisar. Han ljög eller valde att inte berätta för att jag inte skulle bli sårad.
Jag förlät honom efter ett tag men har ännu inte riktigt kommit över det.
Nu har det gått över en månad och han har sagt till tjejen som han brukar fara ut med att jag inte gillar det så han kommer att välja bort det, han har också lovat mig att inte göra det. Men nu igår sa han att någon har suttit i min bil och glömt en flaska och jag frågade vem är någon och han svarade jag har ingen aning.
Sen pratade han och hans killkompis om gårdagen och det kom fram vem som var med i bilen, och det var ju då hon, en annan tjej, min pojkvän och killkompis.
Helt lungt för mig då. Men han kan väl bara säg vem det är och inte "jag har ingen aning." Han sade sedan att det var fel läge då och att han hade tänkt berättade senare i ett bättre tillfälle. Men ett bättre tillfälle kommer nog inte då han vet att jag blir ledsen.
Det blev så otroligt fel att jag fick reda på det via en annan, så min pojkvän tog stöd av sin killkompis och började argumentera varför de var med och massa sådant. Vilket jag inte var intresserad eller ledsen över. Jag blev ledsen för att han inte kunde säga vem det var och sedan inte kunna stå för det själv.
Jag är svartsjuk, det är jag, om min pojkvän och en annan ny tjej umgås sinsemellan. Men det är lungt om de är flera. Jag bara förlåter och förlåter och det händer nya svek hela tiden. Jag vet inte om jag ska jobba med mig själv, göra slut? jag vill bara veta vad ni tänker i denhär situationen, hur ni analyserar honom, och mig. Vi har pratat jättemycket jag och min pojkvän, han argumenterar så hårt för att vårt förhållande ska fungera och tror och vill det. Så ja vi har pratat, jag kan bara inte skriva ut allt vi har pratat om, det blir för långt.

Tack

Anonym
luckan

UngInfo svarar

25.09.2020

Hej!

 Tack för din fråga.

Det verkar som en jobbig situation, där din pojkvän flera gånger sårat dig genom sitt beteende. I alla förhållanden kan det ske misstag eller missförstånd, men om ni tillsammans diskuterat gränser för ert förhållande som han sedan bryter är det inte ok! Om samma sak sker flera gånger kan man inte heller längre kalla det ett misstag. Förstår väldigt bra att du blir sårad när han ljuger och underhåller saker för dig, tror vem som helst skulle bli ledsen i en sådan situation.  Du har rätt att vara ledsen och besviken om han bryter sådana gränser som ni kommit överens om och tycker inte att det är rätt att han och hans kompis försöker bortförklara eller förminska detta.

 Låter av din beskrivning som att din pojkvän gärna vill vara med dig men också beter sig lite som att han är singel när du inte är med. Kanske han borde fundera på om han är redo för ett förhållande?

 Råder dig att fundera på vilken slags förhållande du vill ha och hur detta förhållande påverkar dig. Av din beskrivning låter ert förhållande lite ojämlikt, där du är den som förlåter upprepade gånger. Så skall det inte behöva vara. Ett förhållande där man inte kan lita på varandra fungerar oftast inte heller i längden. Att bli sviken kan också påverka ditt mående och självförtroende negativt. Om dessa problem i er relation fortsätter ser det alltså lite dåligt ut.

Förstår att det är en jobbig situation för dig. Kanske det finns någon kompis eller familjemedlem du kan tala med. Någon som är objektiv och vill ditt bästa. Du kan kanske fråga hur de upplever er relation och vad de tycker om det som skett hittills. Om du studerar finns det kanske en skolkurator eller liknande om du vill tala med någon utomstående.

Annars finns t.ex. också Ärligt talat chatten (https://arligttalat.fi/) där man anonymt kan chatta med ungdomshandledare och psykolog och få råd om bl.a. människorelationer.

Kom ihåg att du är värd ett förhållande där du mår bra och blir respekterad! Kram.

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Är det skillnad på att älska någon och vara kär? Om det är vad är det för skillnad och hur vet man om man älskar någon?
Läs mera

Hej...
Är 14 årig tjej gillar någon jättemycket men det kommer aldrig bli nått för då ja erkände att jag gillade honom svarade han inte (jag vet att han sitt det). Jag har gillat honom länge i snart ...
Läs mera

Hej! Jag är en flicka som har på g med en pojke. Vi har snappat med varandra i några veckor och vi har träffats några gånger. Jag har blivit kär i honom, och han är jätte snäll och rolig. Men ibland k...
Läs mera

Hej.
Jag gillar en pojke jätte mycket har gjort det ganska länge. Först när jag var yngre så tyckte jag bara lite om honom men åren har gått och jag har börjat gilla honom mer och mer. Först var det k...
Läs mera