Behöver snabb hjälp

20.10.2020
Har ätit diza en längre tid nu men fuskade med tabletterna , hade sex och han kom i mig. Dagen efter tog jag ellaone alltså inom 24h . Ja fortsatte med mina piller eftersom jag var mitt i en karta. Började blöda 3 dagar efter och har nu blött 4 dagar hur länge kommer det hålla på och är jag skyddad mot graviditet? Måste jag använda kondom den närmsta tiden? LOLLL
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

21.10.2020

Hej,

Du skriver att du var mitt i en karta, och att du nu har ätit 7 piller sedan du tog Ellaone. Då man har glömt ett piller rekommenderas att man använder extra skydd under en veckas tid, så med andra ord borde det vara säkert att ha sex igen och kunna lita på att dina p-piller skyddar dig.

Däremot kan jag inte säga hur länge du kommer att blöda, eftersom det är väldigt individuellt. Det är inte alls alla som blöder - medan vissa gör det, och det är helt normalt att det inte är likadant för alla. Har du tur så upphör blödningen snart, och i värsta fall så pågår den ända tills du tar dina pillerfria dagar. Du får helt enkelt följa med situationen.

Om du skulle bli osäker på någonting så kan du alltid kontakta preventivrådgivningen i din egen hemkommun..

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Bi?

Ja undrar om ja e bi eller int fö att ja gillar å kolla på lesbisk porr mer än annan porr. Oftast för att dom "spelar" bättre å vanlig porr int intresserar, men de ha fått mej å fundera om ja endå sku...
Läs mera

Hej jag funderar hur det är med p-piller under tonåren. Är det gratis? hur kan jag börja med det? måste jag ha någons tillåtelse osv? Om det inte är gratis, vad kostar det?
Läs mera

Hej

Om man inte har varit med tjej ( Menar i sängen) Är det bästa att säga det till henne.? Eller märker hon det.?
Läs mera

vad är sexuella trakaserier
Läs mera