Behöver snabb hjälp

20.10.2020
Har ätit diza en längre tid nu men fuskade med tabletterna , hade sex och han kom i mig. Dagen efter tog jag ellaone alltså inom 24h . Ja fortsatte med mina piller eftersom jag var mitt i en karta. Började blöda 3 dagar efter och har nu blött 4 dagar hur länge kommer det hålla på och är jag skyddad mot graviditet? Måste jag använda kondom den närmsta tiden? LOLLL
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

21.10.2020

Hej,

Du skriver att du var mitt i en karta, och att du nu har ätit 7 piller sedan du tog Ellaone. Då man har glömt ett piller rekommenderas att man använder extra skydd under en veckas tid, så med andra ord borde det vara säkert att ha sex igen och kunna lita på att dina p-piller skyddar dig.

Däremot kan jag inte säga hur länge du kommer att blöda, eftersom det är väldigt individuellt. Det är inte alls alla som blöder - medan vissa gör det, och det är helt normalt att det inte är likadant för alla. Har du tur så upphör blödningen snart, och i värsta fall så pågår den ända tills du tar dina pillerfria dagar. Du får helt enkelt följa med situationen.

Om du skulle bli osäker på någonting så kan du alltid kontakta preventivrådgivningen i din egen hemkommun..

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej jag har ett problem har varit tillsammans med min kille i snart ett år och jag har helt tappat sexlusten men bara för honom. Dom fösta månaderna var det inget problem men i vintrast tappade jag ba...
Läs mera

Hej!
Jag undrar som tjej vad man ska göra efter sex? Även fast killen inte kommer inne i en? Är det något skillt man ska göra som tex gå på toa.
Läs mera

Hur känns det att ha analsex, eller är det säkert att göra? I vilken position skulle det vara säkert att försöka för första gången. :)
Läs mera

Hej under oralsex smakar du vanligtvis hans spermier före utlösning? Och hur mycket av penis kan du ta i munnen?
Läs mera