Nätet

11.11.2020
Jag pratade med en kille på nätet sen så la jag till han på snäp och han blev obehaglig så jag sa att han var de då skrev hans ty jag skulle ångra det här har inte gett ut någon information men blev ändå rädd Natalie
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

16.11.2020

Hej,

Jag tycker att du gjorde helt rätt som sade till att du tyckte att han var obehaglig om han skrev eller skickade någonting som inte kändes okej. Det är du själv som bestämmer reglerna för hur andra människor får behandla dig, och det är väldigt viktigt att inte gå med på sådant som inte känns rätt för dig själv.

Antagligen blev han generad och därför sur då du skrev det, men du skriver att du inte gav ut någon information om dig själv så du har ingenting att vara rädd för. Skulle han skicka igen så skall du ta screenshots på det han skriver så att du vid behov har bevismaterial. Tveka inte att berätta för en vuxen eller skriva in igen om han skulle besvära dig på nytt.

Du var modig som sade ifrån. Bra gjort!

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

i villken mat finns det mycket protein i?
eller finns det något protein piller man kan äta för att få i sig mera proteiner?
Läs mera

Hej jag vet inte vad jag ska göra. Förra året skaffade jag 2 katter (olika uppfödare och tillfällen) och min livssituation var helt annorlunda än den är nu. På senaste tid har dom bara varit till prob...
Läs mera

vad kan man göra ifall man vet att ens kompis snattar mycket under längre tid och inte blivit fast?
Läs mera

Hej, jag har ett projekt i skolan nu där jag skriver om fobier men jag kan inte hitta hur många som har fobier i världen & Finland. Hur många har det? Skulle vara tacksam för svar :)!

H. Heh
Läs mera