Nikotin

31.12.2020
Hej! Hur snabbt blir man van med nikotin, alltså får en sådan motståndskraft att man inte längre känner av det lika starkt? Kan man bli av med den toleransen eller motståndskraften så att man igen känner det lika starkt? Jag använder nikotin ungefär 4 gånger per år bara för den sköna känslan. Kan det ändå hända att jag blir så van vid det, fastän jag använder det så sällan, att känslan inte är lika stark?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

04.01.2021

Hej,

Om du endast använder nikotin 4ggr/år så är det osannolikt att din tolerans skulle öka så mycket att känslan därför skulle försvagas. Däremot blir du ju bättre på att "känna igen" känslan från en gång till en annan, så det kan ju hända att du rent psykiskt är mer förberedd på hur det skall kännas och att upplevelsen därför inte känns lika "spännande" eller ny.

Jag föreslår att du inte ökar ditt intag utan håller det på den nivå det är nu. På så sätt undviker du de risker som finns förknippade med nikotin.

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej

Har sett att en tjej i min klass säljer droger.Vet inte om jag ska säga till hennes föräldrar eller polisen.
Läs mera

Hej
Är det farligt att dricka alkohol om man väger för lite?
Läs mera

När blir tobak skadligt? Hur mycket skall man röka för att det skall bli betydande skador på hälsan? Vi vill veta hur många tobakspaket som krävs?
Läs mera

Hej! Jag har komplex över mina tänder för de är väldigt tajta, har aldrig behövt tandställning eftersom jag har så bra bett tydligen så tandläkarna säger att det kommer jämna ut sig av sig själv, vilk...
Läs mera