Skillnad??

20.10.2020
Är det skillnad på att älska någon och vara kär? Om det är vad är det för skillnad och hur vet man om man älskar någon?

Praktikant Socionomstuderande Jannica svarar

21.10.2020

Hej, och tack för en intressant fråga!

Att sätta en gräns mellan att vara kär och att älska någon är väldigt svårt eftersom det handlar om känslor, hur man förstår och tolkar sina egna känslor är väldigt olika från person till person. En skillnad är att vara kär oftast betyder att man tycker om någon på ett romantiskt sätt, men att älska någon inte alltid är romantiskt, t.ex. att älska sig själv eller sina familjemedlemmar.

En person man är kär i ser man ur en väldigt positiv synvinkel och man tycker om det fina man ser i personen, när man älskar någon ser man också de sämre sidorna av personen men tycker om personen ändå. Exakt hur det här känns och när man vet att man börjat älska någon (ofta har man kanske varit kär först) är svårt att ge svar på, gränsen är flytande, även om att älska någon kan sägas vara en djupare känsla än att vara kär i någon. Det som man ändå kan sätta som en liten ”gräns” är att man lärt känna personen och tycker om och accepterar personen precis som hen är.

Begreppen att vara ”kär” och att ”älska” någon används huller om buller i vardagen och de blir därför lite flummiga, hoppas detta gjorde saken lite klarare! :)

Kram, Jannica, socionomstuderande

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej jag är i ett jätte bra förhållande han behandlar mig som jag förtjänar att bli behandlad osv men jag har inte alltid blivit bra behandlad av män som jag har gillat eller haft något med och mått jä...
Läs mera

Hej!
Skulle vilja bli vän med mitt ex och undrar på vilket sätt det är bäst att ta kontakt? Hur ska jag börja konversationen? Tänk så svarar hon inte..
Läs mera

Hej, jag har träffat en kille och vi trivs bra tillsammans. Problemet är bara kommunikationen, han hör inte direkt av sig, enbart om vi ska träffas och diskuterar om vilken dag det ska bli? Bör jag va...
Läs mera

Är en tjej, snart 15 år och flera killar säger de är intresserade av mig, men vet inte vem jag ska välja.
Läs mera