svamp

13.12.2020
Hej. Ja skulle vilja någon gång testa på psilocybinsvamp. Är det olagligt över allt och kan det vara farligt? sheesh
17.12.2020

Hej,

Psilocybinsvamp klassas som drog i Finland, vilket betyder att användning, förvaring, överlåtelse och inköp osv är förbjudet.

Psilocybinsvamp påverkar känslor, sinnen och tankar. Användaren kan känna att hen är ett med sin omgivning, kommunikation försvåras och det kan vara svårt att få saker och ting gjorda. Känslor kan gunga vilt mellan glädje och ilska mm.

Psilocybin kan orsaka starka rädslor och ångest, vilket kan utlösa en psykos. Trista minnen och tankar kan komma på ytan och kan stanna kvar lång efter att drogens effekt avtagit.

Risk för olyckor ökar eftersom användarens tidsuppfattning och kognitiva funktioner påverkas (tid, plats och situation).

Psilocybin har testats och använts inom psykiatrin inom missbruksvården och vård av ångest, endast i kliniska, övervakade situationer. Men medlet skall absolut inte användas som självmedicinering.

https://paihdelinkki.fi/fi/ tietopankki/pikatieto/sienet

https://yle.fi/uutiset/3- 10946260

-kimi-

Kim Kannussaari
Föreningen för förebyggande rusmedelsarbete EHYT rf 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej

Har sett att en tjej i min klass säljer droger.Vet inte om jag ska säga till hennes föräldrar eller polisen.
Läs mera

Hej
Är det farligt att dricka alkohol om man väger för lite?
Läs mera

När blir tobak skadligt? Hur mycket skall man röka för att det skall bli betydande skador på hälsan? Vi vill veta hur många tobakspaket som krävs?
Läs mera

Hej! Jag har komplex över mina tänder för de är väldigt tajta, har aldrig behövt tandställning eftersom jag har så bra bett tydligen så tandläkarna säger att det kommer jämna ut sig av sig själv, vilk...
Läs mera