Stöd för barnfamiljer

20.01.2020
Hej
Vilka stöd kan barnfamiljer få från fpa och socialen? Menar både ekonomiskt stöd och annat.
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

20.01.2020

Hej,

Det är ingen lätt fråga du ställer, eftersom både FPA:s och socialens stöd kan se ut på många olika sätt beroende på situation.

Då man tänker på FPA:s stöd så finns det många olika stödformer beroende på hur familjen och situationen ser ut. Så t.ex. beroende på hur många barn man har, vilken ålder de är, om man själv jobbar eller är arbetslös, om man lever i ett parförhållande eller som ensamförsörjare så kan de ekonomiska bidragen se helt olika ut. Det lättaste är nog därför om du läser på FPA:s hemsida eller bokar en tid till FPA och går dit och talar med dem för att reda ut vilka stöd du har rätt till.

Samma sak gäller egentligen socialen. Poängen är ju att familjen skall få det stöd som behövs för att fungera så bra som möjligt, så stödformerna kan variera väldigt mycket beroende på vad exakt som är "problemet". Det lättaste är därför att du även här tar kontakt direkt till socialen på din hemort och bokar en tid för att diskutera din situation.

Ledsen att jag inte kan ge mer konkreta svar än så, men både FPA:s och socialens tjänster är tänkta att vara flexibla, så utan att veta mer om exakt hur din situation ser ut så kan jag inte ge några direkta svar.

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.