Jobbigt

25.11.2022
Min vän är kär i två killar på samma gång och har lite ångest över det. De där killarna är bästa vänner. Faffas Kalise
IMG 20220613 201649980

Praktikant vid Decibel Nina svarar

28.11.2022

Hej!

Ibland händer det att någon blir kär i två personer samtidigt. Det kan orsaka ångest av olika orsaker, till exempel så kan det säkert kännas svårt att välja vilken person man ska fråga chans på eller om man ska vänta ut känslorna. Ett annat alternativ är att lära känna båda killarna som vänner genom att till exempel komma med i deras kompis grupp. Om de två bästisarna inte har någon kompisgrupp så kanske du och din kompis kan bjuda in dem att hitta på någonting tillsammans med dig och din kompis eller dig och några andra vänner.

Någon kanske väljer att fråga ut båda personerna. Jag antar att det här fjärde alternativet inte är det bästa för din vän om killarna till exempel inte vill vara med någon som deras bästa vän också har varit med.

Det är upp till din vän att avgöra vad det bästa alternativet är. Din vän kanske väljer att lära känna en av killarna bättre. Finns det kanske någon viss fördel med att välja en av killarna? Bor den ena killen nära din vän eller går han i samma klass? Verkar den andra killen vara intresserad av någon annan just nu?

Om din vän väljer att vänta ut känslorna eller vill välja att lägga mer fokus på en av killarna så kan det vara bra att få utlopp för känslorna på ett hälsosamt sätt. Det kan hjälpa att prata ut eller skriva om känslorna. Det kan också hjälpa att bestämma sig för att inte tänka lika mycket på de känslorna som man har och fokusera mer på sig själv, skolan eller fritidsintressen.

Jag antar att en del av ångesten orsakas av att det är svårt att välja vad man ska göra i situationen. Därför kanske det kan vara bra för din vän att fundera kring de olika alternativen och välja att göra det som känns bäst och smartast.

 

Mvh,

Praktikanten Nina

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Mina ångestproblem påverkar min relation negativt. Allt som allt så har inget egentligen skitit sig men jag är så rädd för att allt till sist kommer att falla samman och att det är mitt fel. Jag har b...
Läs mera

Hej!

Jag och min kille gjorde slut för cirka 4 månader sedan, vi valde att inte bryta kontakten utan fortsatte trots att vi hade gjort slut. Jag har aldrig slutat tycka om honom utan gör det fortfar...
Läs mera

Hej! Jag gillar en kille i åttan alltså han är ett pr äldre än mig men jag har aldrig pratat med honom eller något sånt vi gar dock snappat med varandra. Vad ska jag göra han kommer aldrig att gilla m...
Läs mera

Vad ska jag göra föratt orka med skolan utan personen jag gillar
Läs mera