Relationerna

Här kan du söka efter frågor i kategorin Relationerna!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Relationerna" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Kompisarna" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Kompisarna.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Skiljsmässa
12.10.2017
Hej! Är helt förstörd..fick idag reda på genom ett FEL skickat sms att mina föräldrar ska skilja sig..bor fortfarande hemma men ska flytta ihop med min kille om några månader. Och detta har dom känt i 3-4 år utan att såga nått till mig och mina syskon. Är så ledsen och känner ingen mening med mitt liv, och gå till jobbet klarar jag knappt av..min f...
Visa hela frågan och svaret
Hej! Är helt förstörd..fick idag reda på genom ett FEL skickat sms att mina föräldrar ska skilja sig..bor fortfarande hemma men ska flytta ihop med min kille om några månader. Och detta har dom känt i 3-4 år utan att såga nått till mig och mina syskon. Är så ledsen och känner ingen mening med mitt liv, och gå till jobbet klarar jag knappt av..min familj var mitt allt och nu ser jag ingen framtid med mitt liv. Vad gör man..vill bara dö och försvinna.. Vill dö
Cecilia Yrttiaho
Ekonom och utvecklingspsykolog Cecilia svarar:
Besvarad: 19.10.2017

Hej och tack för ditt brev! Jag förstår att det är jobbigt för dig och att det kan vara svårt att se ljuset just nu. När föräldrar bestämmer sig för att skiljas så påverkas naturligtvis hela familjen, och som barn till dem vill man ofta att allt ska vara som förut och att alla ska leva tillsammans. Dock är det ju så, att om dina föräldrar inte är lyckliga tillsammans längre så kan det vara bäst att gå skilda vägar för att både de och ni barn ska må bättre.

När själva skilsmässan pågår mår alla ofta dåligt, även den som har gjort ”fel” i sammanhanget, till exempel tagit intitiativet till skilsmässan. Det finns många arga och ledsna känslor med i bilden. Förhoppningsvis hittar både din mamma och din pappa en fin vardag fast de inte lever tillsammans längre. Det praktiska brukar lösa sig med tiden med bostad, när och hur man umgås med föräldrarna och så vidare. Det är helt okej för dig att vara arg och lessen och kanske till och med inte vilja ha så mycket kontakt med föräldrarna på en tid. Kom ändå ihåg att tiden har en tendens att läka sår, i alla fall lite.

Vad jag önskar att du ska komma ihåg och bära med dig är att även dina föräldrar är människor med egna känslor och behov och att inget av detta har skett med avsikt att såra dig eller dina syskon. Förhoppningsvis kan ni med tiden prata ut och dina föräldrar kan förklara varför det gick som det gick.

Jag sänder dig mina varmaste kramar och hoppas att du orkar hålla ut tills situationen har lugnat sig och ni, alla i familjen, hittar nya vägar och lösningar.

Cecilia

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Relationerna

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från teknik till läkemedelsindustri ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!