Ansvarslös körstil

20.10.2020
Jag har haft körkort i snart 1 år. Ikväll körde jag hem när jag märkte en bil som körde till synes ansvarslöst. Genom att köra över till andra körfilen med halva sidan av bilen ca. 4 ggr. samt var hastigheten uppskattningsvis 100km/h på 60 väg. Detta fick mig att undra vad man ska göra i en sådan situation? Jag var osäker på förarens tillstånd men inte tillräckligt säker på att något var väldigt fel för att tillkalla polis. För jag ser hela tiden människor som kör för fort. Men kanske ändå inte de som passerar mittlinjen. Så jag antar att min fråga i ett nötskal är... Skulle jag ha ringt polisen eller inte?

Tack i förväg!
Mikael Appel

Polis Mikael svarar

03.11.2020

Hej

 Ifall man upptäcker en bilist som förorsakar fara för andra i trafiken, exempelvis vårdslöst beteende eller kör rattfull så skall man meddela detta till nödcentralen. Det är tillåtet att ringa samtal då man kör bil så länge man använder handsfree, har man inte det så stannar man bilen på ett ställe där det är tillåtet och ringer.

 Mvh, Mikael Appel

1 Kommentarer

  • Pedesipojk 20/10/2020 11:41pm (44 dagar sen)

    Samma person här!
    Och ifall jag ska ringa. Hur jag skulle gått till väga eftersom jag körde min bil vid den stund jag lade märke till bilen.

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hur ser ventilationssystemet ut inuti i en BMW 325 xi (E 46)? Alltså INSIDAN, nedanför framrutan och under instrumentpanelen. Hittar inga ritningar för just den bilens system :(.
Läs mera

Hej! Kan man få C-kort redan som 17-åring om man behöver det i arbetet?
Läs mera

Hej, jag fällde mitt halsband som jag fått av min pojkvän i hans bil. Jag fällde det alltså i dedär luftrören just under framrutan (Där vi instrumentpanelen, inte vid förarsätet). Vi har försökt söka ...
Läs mera

Hej jag har en fråga kan man få några straff av polisen om man tar bort styr kåpan som håller fast mätarna men man lämnar mätarna på styren men tar bort kåpan som är på styret
Läs mera