Fjällen

17.12.2020
Får man faar ti lappland i finland å åk slalom på jullove? Sko vila men moralen kommer emot
kix

Ungdomsinformatör Kix svarar

22.12.2020

Hejsan!

Tack för frågan! Det här är lite av en gråzon på det viset att det inte är förbjudet att fara, men det rekommenderas heller inte att man just nu rör på sig så mycket "i onödan", så vill man strikt följa rekommendationerna är det nog bäst att stanna hemma. Samtidigt så är det ju ändå bra för immunförsvaret att få frisk luft och röra på sig.

Om det är så att du väljer att fara så försök ställ resan så att den blir så trygg som möjligt, till exempel att man bor i en stuga bort från den lokala byn/staden, fokuserar på att åka slalom och inte går och festar nåt extra, och när man behöver vara på allmänna platser såsom i butiken så sprita händerna och använd munskydd :) Och åk absolut inte iväg om du känner att du har symptom. Ifall du åker så är det också bra att ha några dagars karantän när du kommer hem, för att känna efter så inga symptom uppstår.

Men som sagt så rekommenderas det inte att åka nånstans just nu. Det gäller att följa med läget både här och på de ställen dit man vill åka. 

Ha ett fint jullov, hoppas vi får lite snö hit också!
Mvh, Kix

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Jag skulle vilja bli fotograf och lära mig redigera bilder mm. Var kan jag göra det ( i mitt område gärna eller på distans)?
Läs mera

Hej! Vad blir det för böter om jag kör med en oregistrerad och oförsäkrad snöskoter?
Läs mera

Hej. Vår bya förening har nu bytt ordförande. Antar att det ska ändras på magistratens hemsida. Hittar ingen ting där.snälla skicka direktlänk till mig.visst är det på magistratens hemsida det ska änd...
Läs mera

Kan man skida fristil med skidor som är avsedda för klassiskt bruk? (längdåkning)
Undrar också hur mycket skidorna egentligen påverkar skidningen. Det finns en massa sorts skidor för tex olika väder o...
Läs mera