Hårborttagning

20.10.2020
Hej! Mitt armhår är väldigt långt och mörkt, men ganska tunt ändå. Jag undrar vilket sätt som är bättre av att bleka håret eller använda hårborttagningskräm? Dvs vilket kräver mindre tid/ är bättre för huden / märks inte lika bra? (Jag tänker på återväxten)
Jag har epilerat armarna några gånger, men det gjorde för ont och jag vill inte raka eller vaxa, så vad är då det bästa sättet?

Ännu två frågor:
Om man använder hårborttagningskräm, hur länge ungefär håller det och gör det att håren med tiden typ fräts sönder och blir ljusare/tunnare/glesare?

Vad finns det för märken på blekningsmedel och hårborttagningskräm? Så jag hittar dem i vanliga varuhus? Har hittills bara hittat blekmedel som verkar vara menat för huvudhår. Tacksam för svar :)
Sanna 17 3

Kosmetologen Sanna svarar

23.10.2020

Hej, tack för din fråga J

Om du inte vill raka, (det är bra att du inte vill för det ökar hårväxten ;) och inte vaxa, som jag ju annars brukar rekommendera), så är hårborttagningskräm det bästa alternativet tycker jag. Blekmedlen som man kan köpa i butiken brukar inte vara så effektiva och om håren är långa så kan de besvära dig fast de är ljusa. Du breder ut krämen på armarna, låter verka enligt anvisningen i paketet och sen brukar det vara med en sorts skrapa som man skrapar bort krämen med så följer håren med och sen tvättar du armarna med ljummet vatten och sätter efter kräm på (brukar finnas i förpackningen). Såklart kommer det en utväxt efter en tid, men det tar ju ändå en stund innan håren är helt utväxta tillbaka. Testa dig fram!

Hur länge håren är bort är svårt att säga eftersom det är så individuellt. Men om jag nu ska säga något så kanske helt bort ca 1-2 veckor sen börjar de nog småningom växa tillbaka, men de är ju korta ganska länge. Jag skulle nog säga att det tar åtminstone 1 månad innan håren är helt utväxta tillbaka, men som sagt var det är så individuellt. Jag vågar inte säga om håren blir ljusare eller tunnare av hårborttagningskräm. Egentligen tror jag inte att de blir det eftersom man bara behandlar själva håren och inte roten, men det ser du när du har använt metoden ett tag. Det märks nog iaf inte genast efter en eller ett par gånger, du ska nog hålla på typ ett halvt år eller mera innan du ser någon skillnad i så fall att det kommer ske en förändring.

Det finns nog en del märken som borde finnas i vanliga varuhus. Tex Veet är kanske en som man hittar lättast, finns i de flesta affärer. Det är sen olika beroende på var på kroppen man vill ta bort håren. Alltså om det är tex på armarna eller om det gäller i underlivet.

Hoppas du fick svar på dina frågor.
Kram från kosmetologen Sanna

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hur ska jag gå tillväga för att gå ner i vikt när jag älskar mat och hatar motion? Mår inte bra av vikten!
Läs mera

Hej.
Jag undrar om det här e normalt.
Jag väger 48 kg och är 163 cm lång, jag sku vila gå ner i vikt till 47/46 för tycker jag är lite tjock, eller ibland är jag smal och ibland kan jag tycka att jag ...
Läs mera

Får man torra läppar av inte dricka vatten för jag dricker aldrig vatten och jag har fått väldigt torra läppar?
Läs mera