Konstig mens

18.12.2020
Min senaste mens har inte varit som den brukar. Det kommer typ bara slemhinnor och inget blod, och det är brunt. Jag har inte heller haft någon mensvärk alls denna gången, vilket jag alltid brukar ha dagen innan och första dagen av mensen, ganska kraftig värk brukar jag också ha. Till en början var jag osäker på om det ens var min mens som kom, men enligt en app som jag använder för att hålla koll på min menscykel så borde min mens ha starta just då (Jag har använt samma app i över ett år, och den har nästan alltid visat rätt). Är detta normalt eller borde jag oroa mig??
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

21.12.2020

Hej,

Jag tror nog att det är din mens, så inget att oroa sig över. Mensen kan variera i både mängd och utseende från gång till gång och det betyder inte att någonting skulle vara fel. Jag vet inte om du äter p-piller, men med vissa piller är det ganska vanligt att slemhinnan som byggs upp i livmodern är så tunn att det helt enkelt inte finns så mycket som behöver komma bort. Då är det vanligt att mensen är mörkare och innehåller mer "bitar".

Men även om du inte äter piller så är det helt normalt. Kroppen påverkas hela tiden av allting vi gör, och många av sakerna är vi inte ens medvetna om själv. Oroa dig inte utan följ bara med och anteckna i din app så är det lättare att hålla koll.

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej jag är en tjej på 15 år gammal och jag skulle ha då fått min mens för 1 dag sen och bör jag vara orolig eller är det normalt och min mens kommer varje månad
Läs mera

Hur långe kan man ha en binda tills det rinner igenom?
Läs mera

Hej!
Jag har haft mens i ca. 1,5 år och mensen har kommit nästan alltid ca. 60 dagar i mellan.

När jag förra gången hade mens så var den VÄLDIGT rejäl. Jag hade väldigt mycket mensvärk och det blödd...
Läs mera

Hej, 14 februari så myste jag och min kille lite och han tryckte in den en gång men sen drog han ut den snabbt efter och han kom inte, det var första gången någonsin jag gjorde det här. Men nu har jag...
Läs mera