Kliar efter oralsex

14.09.2023
Hej! Jag och min pojkvän hade sex för typ fyra dagar sedan och sen dess har det kliat runt slidöppningen. Då vi hade sex så gick han ner på mig och då skrapade hans haka mot min slidöppning (han hade lite stubb) och då kände jag att det började klia. Symtomen liknar svampinfektion (jag kan dock inte se några flytningar iom att jag har mens just nu) men jag misstänker att det kan ha att göra med att hans stubb skrapade mot min slidöppning eftersom det var under akten som det började klia. Vad ska jag göra åt saken?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

14.09.2023

Hej,

Jag tror precis som du att det kan vara små ytliga sår vid din slidöppning som gör att det kliar. De uppstår lätt av friktionen från skäggstubb eftersom det är ganska vasst. Jag tror inte att du behöver göra någonting speciellt åt saken utan sannolikt kommer problemet att gå över av sig själv. Du skriver att du just nu har mens och eventuellt kan det göra att "såren" känns mer eftersom området hela tiden hålls lite fuktigare än normalt och att slidans pH-värde ändrar under mensen.

Jag tror att då din mens är över så att du inte längre behöver använda binda/trosskydd så kommer irritationen att försvinna. Speciellt om du försöker att använda trosor av bomull och inte har så tätt sittande kläder på underlivet.

Om dina symtom inte försvinner eller om du upptäcker att du har avvikande flytningar så kan du kontakta din preventivrådgivning och be om remiss till provtagning. Genom en bakterieodling ser man ganska enkelt om det rör sig om t.ex. en svampinfektion.

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Har en 1 centimeter stor böld på vänstra yttre blygdläppen, den är hård, rund, den är mer inne i läppen, men sticker lite ut på ytan. Den är röd och är smärtsam. hittade den igår kväll, alltså 3 decem...
Läs mera

Bv

Hej, jag har under en längre tid haft återkommande bakteriell vaginos. Jag får vita/grå/gröna klumpiga flytningar även efter att jag har behandlat mig med både flagylcomp och gynevia. Jag har varit ti...
Läs mera

Hej, jag undrar vad det finns för positiva och negativa saker med en hysterektomi, och kan man operera bort livmodern fast man inte har någon sjukdom?
Läs mera

är det mening att brösten ska kännas som att det har en low key stor "kula" , den är typ 10cm, alltså i cirkleform, jag är ju ung och i puberteten, så kanske det är darför för att de växer.
Läs mera