Kliar efter oralsex

14.09.2023
Hej! Jag och min pojkvän hade sex för typ fyra dagar sedan och sen dess har det kliat runt slidöppningen. Då vi hade sex så gick han ner på mig och då skrapade hans haka mot min slidöppning (han hade lite stubb) och då kände jag att det började klia. Symtomen liknar svampinfektion (jag kan dock inte se några flytningar iom att jag har mens just nu) men jag misstänker att det kan ha att göra med att hans stubb skrapade mot min slidöppning eftersom det var under akten som det började klia. Vad ska jag göra åt saken?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

14.09.2023

Hej,

Jag tror precis som du att det kan vara små ytliga sår vid din slidöppning som gör att det kliar. De uppstår lätt av friktionen från skäggstubb eftersom det är ganska vasst. Jag tror inte att du behöver göra någonting speciellt åt saken utan sannolikt kommer problemet att gå över av sig själv. Du skriver att du just nu har mens och eventuellt kan det göra att "såren" känns mer eftersom området hela tiden hålls lite fuktigare än normalt och att slidans pH-värde ändrar under mensen.

Jag tror att då din mens är över så att du inte längre behöver använda binda/trosskydd så kommer irritationen att försvinna. Speciellt om du försöker att använda trosor av bomull och inte har så tätt sittande kläder på underlivet.

Om dina symtom inte försvinner eller om du upptäcker att du har avvikande flytningar så kan du kontakta din preventivrådgivning och be om remiss till provtagning. Genom en bakterieodling ser man ganska enkelt om det rör sig om t.ex. en svampinfektion.

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Jag har 2 vita "bollar" på min snippa. De är ungefär lika små som kulan på en bläckpenna och de gör inte så ont. Jag är oskuld så det borde inte vara någon könsjukdom?
Läs mera

Hej, på morgonen ibland så kliar det inuti underlivet, jag har en partner och vi har sex men ingen av oss har varit med någon annan före. Det går över senare på dagen men fortsätter oftast varje dag. ...
Läs mera

Jag vill ännu tillägga på min förra fråga att jag under en lång tid ätit mycket och tänkt på att speciellt äta mycket fetter men jag upplever att allt sätter sig på låren och kläderna blir tightare me...
Läs mera

Jag funderar om det är normalt att känna att jag konstant är kissnödig efter sex? Jag kan gå på wc och kissa men efteråt känns det fortfarande som att jag behöver kissa. Jag har kissat efter sex varje...
Läs mera