Varför spydde jag?

23.03.2023
Hej! Igår var jag med min kompis till McDonalds och jag köpte en mcflurry oreo och en cola. Någon timme efter när jag skulle lägga mig mådde jag så illa och hade väldigt ont i magen. Jag till och med spydde en gång och efter det blev det bättre. Jag kännde i kroppen att det var pågrund av glassen, men varför? Jag har ingen laktosintolerans det kan jag garantera. Men kunde det ha varit frö på glassen. Min kompis tog också en glass och hon sa också att hon fick ont i magen och mådde illa. Och en sista fråga behöver jag berätta för min mamma?
michelle

Praktikant vid Decibel Michelle svarar

23.03.2023

Hej och tack för dina frågor!

Vad tråkigt att du började må illa efter McFlurryn. Det är svårt att säga varför du började må illa och spydde, men som du menar själv kan det ju ha varit på grund av glassen. Vad hade du ätit tidigare under dagen? Det kan ju hända att din mage var lite extra känslig just den här dagen och reagerade på något i glassen, eller att själva glassen inte var helt bra eftersom din kompis också började må illa.

Om du mår bra nu är ju det här inget du behöver oroa dig över, och då kanske det inte är ett måste att berätta för din mamma om du inte vill. Men om du känner att det skulle kännas skönt att hon skulle veta om det kan du ju berätta. Då kunde ni också fundera tillsammans vad illamåendet kan ha berott på.

Hoppas att du mår bättre nu!

Kram, Michelle

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej!
Jag har redan besökt min hälsovårdare på skolan, samt tagit kontakt med HVC och fått en läkares utlåtande - men känner ändå inte att jag fått någon hjälp.
För två månader sedan gick jag på en ...
Läs mera

Hej! Om man är i för tidigt klimakterie och saknar folliklar, kan man få folliklar av sig själv naturligt att de bildas eller kan man helt enkelt inte bli gravid och få fungerande folliklar alls?

V...
Läs mera

hej jag är otroligt orolig när jag undersöker min mage genom att klämma på den så känner jag typ en ”korv” på vänster sida nedredel av magen. Är livrädd att detta är cancer och vägrar gå till läkaren....
Läs mera

Hej! Jag har har Caias duo eye pencil och har testat den ifjol ett antal gånger (max 10). Jag var dock inte nöjd med den och har sen inte använt den på ett år. Det har nu kommit fram att den var gifti...
Läs mera