Dator

25.08.2023
Hej!
Får man en gratis dator som en gymnasie elev?
Patricia Donner

Magister i Vuxenpedagogik, Elev- och studiehandledare Patricia svarar

06.09.2023

Hej,

Som antagen och inskriven studerande vid ett gymnasium borde du få en dator precis som alla finländska medborgare. Nu vet jag dock inte hur din situation ser ut och om det är tänkt att du ska gå alla år vid samma gymnasium eller om du är på något slags utbyte?
Menar du att alla andra har fått egna datorer men du blivit utan? Eller har du/ni inte fått datorer ännu och du undrar nu i förväg om du har rätt till en? Eller har du inte blivit antagen till ett gymnasium ännu, utan funderar på förhand hur situationen kommer att se ut?

Ifall du redan är antagen och inskriven vid ett gymnasium så rekommenderar jag att ställa frågan direkt till gymnasiet, eftersom det kan finnas olika förfaranden från kommun till kommun gällande din situation.

Återkom gärna ifall du känner att du behöver mer information än så här.

Med vänliga hälsningar,
Patricia Donner

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, min vän söker gymnasium i åbo på svenska språk. Behöver veta alla svenska gymnasium som finns där för att se vilken är närmast för henne!
Läs mera

Hej! Jag tog studenten i år och sökt till hanken och tradenom på novia.. Fick en plats till novia men börjar nu ifrågasätta om det verkligen är rätt.. Skulle vilja jobba som egenföretagare och är jätt...
Läs mera

Hej, behöver man ha tidigare erfarenheter av att skruva bilar ifall man vill gå till bilmekaniker på optima eller ya?
Läs mera

Hej decibel jag är en tjej som börjar andra året i gymnasiet och har inte bestämt mig ifall jag ska satsa allt jag har och bli läkare men det kräver så mycket jobb och jag är orolig att jag inte komme...
Läs mera