Dator

25.08.2023
Hej!
Får man en gratis dator som en gymnasie elev?
Patricia Donner

Magister i Vuxenpedagogik, Elev- och studiehandledare Patricia svarar

06.09.2023

Hej,

Som antagen och inskriven studerande vid ett gymnasium borde du få en dator precis som alla finländska medborgare. Nu vet jag dock inte hur din situation ser ut och om det är tänkt att du ska gå alla år vid samma gymnasium eller om du är på något slags utbyte?
Menar du att alla andra har fått egna datorer men du blivit utan? Eller har du/ni inte fått datorer ännu och du undrar nu i förväg om du har rätt till en? Eller har du inte blivit antagen till ett gymnasium ännu, utan funderar på förhand hur situationen kommer att se ut?

Ifall du redan är antagen och inskriven vid ett gymnasium så rekommenderar jag att ställa frågan direkt till gymnasiet, eftersom det kan finnas olika förfaranden från kommun till kommun gällande din situation.

Återkom gärna ifall du känner att du behöver mer information än så här.

Med vänliga hälsningar,
Patricia Donner

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Jag undrar vart ja ska efter 9an om jag vill bli husarkite. Jag ska till gymnasiet efter 9an men vet inte vart jag ska sen några tips?
Läs mera

Jag går nu på nian, och jag har funderat på att bli läkare, alltså inte nån kirurg, eller nåt sånt, typ en allmänläkare eller vad det nu heter, ksk på en jour eller nåt sånt. Hur ska jag göra då? Vilk...
Läs mera

Hej!
Hur många svenska gymnasium finns i åbo och vad krävs de för medeltal?
Läs mera

Jag är så förvirrad inför framtiden och har varit det länge. Jag studerar nu på en utbildning som jag varit osäker på enda sedan start. Den största anledningen till varför jag fortsatt mina studier på...
Läs mera