sommarjobb

07.01.2021
hej var kan man hitta sommarjobb 15åringar typ plocka jordgubbar eller sälja jordgubbar? s
kix

Ungdomsinformatör Kix svarar

08.01.2021

Hejsan!

Vad bra att du redan nu börjat fundera på sommarjobb, det löns absolut att börja söka i tid!

Många företag listar sina sommarjobb på olika sidor med lediga jobb, varav DEN HÄR är en av de mest använda. Det löns att kolla regelbundet eftersom annonser tillkommer och tas bort vartefter. Där kan du först i region-rutan skriva in var nånstans du söker, exempelvis "Österbotten". Om du klickar på "flera filtreringsvillkor" så hittar du en flik som heter "varaktighet", där kan du kryssa i för "sommarjobb".

Information om sommarjobb kan du också få genom att själv kontakta arbetsgivare och fråga om de tar emot sommarjobbare, eller följa med deras sociala media. Så exempelvis om du är intresserad av att plocka eller sälja jordgubbar så kan du ta reda på vilka företag det finns som sysslar med jordgubbar, och skicka vad som kallas för en "öppen ansökan" åt dem, där du helt enkelt berättar om dig själv och att du skulle vara intresserad av att jobba för dem om de tar emot sommarjobbare i år. Det att man själv tar kontakt på det viset visar också att man är driven och har framåtanda, vilket arbetsgivare brukar uppskatta. 

Kommunerna erbjuder också sommarjobb, så om du googlar exempelvis namnet på din kommun + sommarjobb 2021 så borde du hitta mera information hur du söker dit. 

Lycka till!!
Mvh, Kix

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, finns det något onlie jobb som en minderårig skulle kunna göra för att tjäna lite pengar?
Läs mera

Sko ni ha na tips på arbejt/arbetsplatser tär man kan arbejt bakit man gaji ut gymnasie, sko böv tjän na pengan föri ja far i milin om 1år så.
Läs mera

Hej! Mitt dröm jobb är modell. Hur skall jag gå till väga? Finns det någon modell agentur här i närheten på svenska? Kan jag söka till Sverige isf vart? Kan ni länka någon sida?
Läs mera

Hej! Sedan då corona är över är jag intresserad av att söka jobb i Norge. Men undrar hur det skulle funka rent praktiskt. Tex.
1. Vad är levnadskostnaderna där? (Hyra på liten lägenhet, mat, hushållsp...
Läs mera