porr

05.03.2023
jag är 10 år gammal och är beroende av att titta på porrvideor med tjejer med stora tuttar och mennen har väldigt liten penis.
och så brukar jag runka och så kommer det ut lite vit kräm som jag inte vet vad är, vet ni?
en gång kom mamma in och började ropa på mig och sa att jag var äcklig, varför det?
En gång runkade jag så hårt så att en bräda av min säng av(inte på grund av att jag väger 80kg) är detta normalt?
Malin W N

Barnmorska och sexualrådgivare Malin svarar

15.03.2023

Hej,

Att titta på porr är inte olagligt, det är bra att veta. Men det är bra att fundera på vad det är man ser, att man tittar på porren med lite ”kritiska ögon” och ifall man inte mår bra av det man ser ska man prata med någon vuxen, t.ex. oss här på Decibel eller en kurator eller hälsovårdare på skolan! Det är viktigt att komma ihåg att porr är film och tillgjort, och att det som händer i porren inte händer i verkliga livet. 

Det vita som kommer är sperma, kallas också utlösning. Det får man av att runka eller onanera som man också kan kalla det. Att din mamma utbrast sig så häftigt när hon såg att du tittade på porr är nog för att många föräldrar blir rädda och oroliga när de får vetskap om att ens barn tittar på porr. Jag tror det skulle vara bra att prata med mamma om det, jag är säker på att hon inte menade att du var äcklig utan att hon tyckte det du tittade på var skrämmande. Porr kan upplevas skrämmande för många, och en förälder kan reagera med ilska trots att hen är orolig och rädd. Rädslan handlar mycket om att föräldrar vill skydda sina barn från allt ont, och porr kan upplevas hårt och våldsamt för många vuxna. 
Att sängen gick sönder var nog en tillfällighet, den kanske redan var lite sliten, inget som du ska fundera desto mer på eller behöva koppla till ditt runkande. 

Kram!
Malin 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, jag och min kille har varit ihop några månader och aldri haft sex, men vi har försökt. Han är 20, är oskyld och han har svårt att hålla ståndet. Vi har försökt 3 gånger. Första och andra gången v...
Läs mera

Vad kommer från tjejens fitta när det går för båda två samtidigt?Hur länge kramar tjejens fitta om killens kuk?behöver man göra tjejen våt innan man kör in kuken i tjejens fitta?
Läs mera

Hej jag frågade förr om att ja runkar till tanken på min mammas vän i sverige och hon har en hårig mutta. Vi är i besök och inatt har jag inte sovit då jag skäms. Igår badade mor och bhennes vän naken...
Läs mera

Hejsan! jag skulle vilja komma ut till mina föräldrar men jag är osäker. Jag har länge funderat på det. Men jag är rädd för vad de skulle säga. Kanske skulle de inte ta mig på allvar och bara tro att ...
Läs mera