Göra slut

Göra slut

Oavsett om du hittat in på de här sidorna här på Decibel för att du just nu funderar på att göra slut med din partner, för att du just blivit dumpad, för att du försöker komma över någon eller för att du bara är nyfiken och tror att här kan finnas nyttig kunskap att lägga bakom örat inför framtiden, så hoppas vi att du kan få hjälp här.

Vi har plöjt igenom böcker skrivna av erfarna relationsterapeuter, scrollat genom otaliga webbsidor om ämnet, intervjuat vänner, gått igenom våra egna erfarenheter med mycket, mycket mera för att få fram så mycket som möjligt av det du behöver veta om att göra slut. Allt för att du ska klara dig lite lättare igenom de här faserna i livet.

Det finns ett gammalt svenskt ordspråk som passar bra här:
"Lär dig livets stora gåta, älska, glömma och förlåta"

Precis som att det är en konst att älska (vilket vi behandlade i temat "Parförhållandet") så är det en konst att glömma och förlåta, något som man måste lära sig. Både när man är den som gör slut och den som blir lämnad. Jo, det är ofta smärtsamt och tungt, det kan kännas stört omöjligt att genomleva med förnuftet i behåll och som om plågan aldrig skulle ta slut. Men det är alltid möjligt att komma över det och gå vidare.
Tiden läker faktiskt alla sår. Såsmåningom.

Men hur väl dina sår läker beror på hur du förhåller dig till separationen.

Du får ett sår, men beroende på hur du sköter det kan du lämna med ett knappt synligt, blekt och smalt ärr eller så kan du lämna med ett infekterat, fortfarande blödande och smärtsamt sår som aldrig vill läka helt eller ett stort fult ärr som fortfarande gör ont ibland.

Källor och mera att läsa