Fritiden

Här kan du söka efter frågor i kategorin Fritiden!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Sporten och motionen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Sporten och motionen" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Sporten och motionen.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Musikproduktion och sång
12.08.2017
Hej! Jag är intresserad av musik och undrar om det finns möjlighet att ta sånglektioner i vasa i höst och i vår. Jag skulle också vilja lära mig om musikproduktion och hur man skapar musik. Finns det någon sådan kurs? eller kanske nån grupp på t.ex facebook där man kan träffa andra med liknande intresse? Gärma mera ekonomiska alternativ eftersom ma...
Visa hela frågan och svaret
Hej! Jag är intresserad av musik och undrar om det finns möjlighet att ta sånglektioner i vasa i höst och i vår. Jag skulle också vilja lära mig om musikproduktion och hur man skapar musik. Finns det någon sådan kurs? eller kanske nån grupp på t.ex facebook där man kan träffa andra med liknande intresse? Gärma mera ekonomiska alternativ eftersom man som studerande inte har en alltför stor plånbok, men alla alternativ och möjligheter mottas! tack för svar! zebra
Decibel Sanna
Ungdomsinformatören Sanna svarar:
Besvarad: 18.08.2017

Hejsan, vill du ha individuella lektioner eller kan du tänka dig att sjunga i någon kör? Vasa Arbis, har båda alternativen de har just nu i dagarna anmälan till höstens kurser. Om du har möjlighet att ta dig till Korsholm så finns Musikinstitutet i Korsholm, de tar främst emot elever från Korsholm men man kan alltid fråga ifall man ryms med ändå. Rokkikoulu, finns i Vasa, egentligen är deras målgrupp 13-17 år men jag vet att man alltid kan prata med dem och komma överens, så dit lönar det sig också att ta kontakt. De är enda som jag kommer på där du kan få pröva på musikproduktion mm.

Om du vill ha kontakt med andra musikintresserade så rekommenderar jag att du söker dig till Kulturskafferiet Ritz, där ordnas Open stage ungefär en gång i månaden. Då brukar många uppträda med sång, musik, dikter mm Man anmäler sig där på plats om man känner att man vill uppträda :) Ett annat ställe där du träffar andra musikintresserade är Doo-Bop club, som finns i en källare nära Ollis, som du säkert känner till.

Kanske hittar du någon grupp med likasinnade där du ska studera, eller på sitsar med andra studeranden från andra ställen.

Hoppas du kommer att trivas i Vasa!

Hälsar ungdomsinformatören Sanna

 

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Fritiden

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från tekik till läkemedelsindustrin ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!