Jobb

17.04.2024
Hur kan man tjäna pengar om man inte lyckats få tex sommarjobb
nedladdning

Praktikant vid Decibel Erica svarar

19.04.2024

Hej!

Eftersom vi är i mitten av april, är det tyvärr många ansökningar som stängt redan. Att få sommarjobb kan vara svårt när det är många som söker och det finns inte alltid så många platser i de ansökningar som sätts ut. Här kommer i alla fall några tips till dig som ännu inte hittat ett sommarjobb!

- Sysslor som du kan erbjuda dig att hjälpa till med kan vara till exempel; städa, tvätta fönster, organisera, rensa, gå ut med hunden, vara djurvakt, vara barnvakt, klippa gräs, gårdsarbete, rensa rabatter, plantera, handla, plocka bär, tvätta bilar, måla osv.

- Du kan börja med att höra av dig till familjen och släkten och fråga om det finns något som du kunde hjälpa till med för en slant.

- Du kan kolla om det finns några äldre i byn där du är ifrån om de har någonting de skulle vilja ha hjälp med.

- Kanske det finns någon facebook-grupp i byn där du bor, där kan du sätta ut ett inlägg och berätta helt ärligt att du inte har något sommarjobb, men gör gärna olika sysslor i utbyte mot en liten lön. Om du inte vågar skriva rätt ut kan du skriva att du erbjuder dig att hjälpa till med olika sysslor, och att man kan ta kontakt till dig för erbjudande och diskutera vidare då.

- Du kan höra av dig till föreningar, vissa ungdomsföreningar och idrottsföreningar kan erbjuda t.ex. gräsklippning under sommaren för ungdomar.

- Du kan kolla med olika föreningar där de har ledda grupper eller läger, om det skulle finnas något jobb där ännu.

- Man kan också alltid skicka in egna ansökningar till olika ställen som du är intresserad av eller skulle kunna tänka dig att jobba på, kolla om de råkar ha något för dig att göra.

Det är viktigt att vara noggrann och diskutera hur arbetet ska göras på förhand, så att det inte blir några missförstånd eller överraskningar. Du kan till exempel ta hjälp av din vårdnadshavare så att de inte lurar dig på något vis.

Hoppas att detta kunde vara till någon hjälp, jag hejar på dig!

 

Ha det bra!

/Erica

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Tjena ja undra om ni vet va en hälsovårdare har fö lön i finland?
Läs mera

Hej, jag har jobbat på mitt sommarjobb i 2 veckor nu, men jag sitter hemma och gråter nästan varje kväll. Jag avskyr det verkligen. Det känns som att jag inte ”lever” som jag gjorde för en månad sen. ...
Läs mera

Jag undrar vad som krävs för att få jobba som bokbusschaufför? Räcker det med ett vanligt C-körkort eller är det mer avancerat än så? Var kan man utbilda sig för att få den behörighet som krävs?
Jag s...
Läs mera

hej jag skulle vilja jobba med sekreterar uppgifter inom vården. Finns det någon utbilning man kan gå för att bli medicinsk sekreterare? eller kan man jobba som sjukskötare och vara sekreterare?
Läs mera