Kroppen

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kroppen!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kroppen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Insidan och hälsan" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Insidan och hälsan.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Derealization
14.04.2018
Jag får ibland (ca en gång varannan månad) helt otroliga panikattacker som jag inte vet om de är panikattacker elr inte. Mina "vanliga" panikattacker brukar triggas av någonting men detta händer precis helt plötsligt utan någon som helst orsak: som exempel var jag en gång hos en kompis i hennes nya lägenhet och så mittiallt märkte jag hur ljudet s...
Visa hela frågan och svaret
Jag får ibland (ca en gång varannan månad) helt otroliga panikattacker som jag inte vet om de är panikattacker elr inte. Mina "vanliga" panikattacker brukar triggas av någonting men detta händer precis helt plötsligt utan någon som helst orsak:

som exempel var jag en gång hos en kompis i hennes nya lägenhet och så mittiallt märkte jag hur ljudet som kom in i mina öron, inte absorberades av min hjärna. Asså som om allt for in genom ett öra och ut genom andra och jag hamnade in i en bubbla. Sen då de hände fick jag otroligt obehagliga känslor som att jag inte var där eller att jag såg mig själv vara där men bara utifrån. Mitt sinne blev separerat från min kropp och jag visste att jag var där men jag kände inte mig som om jag var där? Förlåt det är lite huller im buller men jag ville bara veta om det är normalt att känna så? Att man hamnar i en bubbla och man inte uppfattar vad som sker runt om kring och man börjar bli manisk och jobbar snabbare å snabbare?
alexandra
Sjukskötaren och socionomen Alexandra svarar:
Besvarad: 17.04.2018

Hejsan,

De flesta av oss upplever någon gång under livet overklighetskänslor. Hur länge brukar det hålla i sig då du upplever det här? Det är väldigt svårt att säga något utgående från det du skriver och mer exakt vad det är så borde man nog veta en hel del mera. Allt från när det hänt första gången, hur länge håller det i sig, mera ingående hur det känns, sjukdomshistoria osv osv. Egentligen om du är orolig så skulle jag råda dig att gå och diskutera med en sjukskötare eller kurator om det här så får hen intervjua dig mera och ni kan fundera på saken tillsammans.

Alexandra

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kroppen

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från teknik till läkemedelsindustri ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
26.10.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!