Derealization

14.04.2018
Jag får ibland (ca en gång varannan månad) helt otroliga panikattacker som jag inte vet om de är panikattacker elr inte. Mina "vanliga" panikattacker brukar triggas av någonting men detta händer precis helt plötsligt utan någon som helst orsak:

som exempel var jag en gång hos en kompis i hennes nya lägenhet och så mittiallt märkte jag hur ljudet som kom in i mina öron, inte absorberades av min hjärna. Asså som om allt for in genom ett öra och ut genom andra och jag hamnade in i en bubbla. Sen då de hände fick jag otroligt obehagliga känslor som att jag inte var där eller att jag såg mig själv vara där men bara utifrån. Mitt sinne blev separerat från min kropp och jag visste att jag var där men jag kände inte mig som om jag var där? Förlåt det är lite huller im buller men jag ville bara veta om det är normalt att känna så? Att man hamnar i en bubbla och man inte uppfattar vad som sker runt om kring och man börjar bli manisk och jobbar snabbare å snabbare?
Alexandra Sippus

Sjukskötare och socionom Alexandra svarar

17.04.2018

Hejsan,

De flesta av oss upplever någon gång under livet overklighetskänslor. Hur länge brukar det hålla i sig då du upplever det här? Det är väldigt svårt att säga något utgående från det du skriver och mer exakt vad det är så borde man nog veta en hel del mera. Allt från när det hänt första gången, hur länge håller det i sig, mera ingående hur det känns, sjukdomshistoria osv osv. Egentligen om du är orolig så skulle jag råda dig att gå och diskutera med en sjukskötare eller kurator om det här så får hen intervjua dig mera och ni kan fundera på saken tillsammans.

Alexandra

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar