Funderingar kring magont

03.04.2022
Hej,
Jag hade ganska så ont i magen (böjar nu vara kanske 1-1.5 mån sedan) i ca 1h. Jag var tvungen att ligga ner och kunde inte röra på mig för då blev det värre. Smärtan var som sagt kontant och skar till mer när jag rörde på mig. Ibland kunde det lätta lite smått om jag låg stilla en stund men så fort jag ändrade ställning blev det värre. Kunde inte alls spänna magen för då blev det värre. Kändes typ som värre mensvärk. Efter kanske 1h eller något tog jag en värktablett och då slutade det ganska fort och kom inte tillbaka. Det tog ont i nedre delen av buken på vänster sida. Jag kan inte direkt riktigt koppla smärtan till något visst skede i menscykeln och hade inte gjort något speciellt. Hade förstås tränat, sprungit en ganska tung träning men det är jag van med för tränar ofta så vet inte om det kunde bero på det heller. Jag hade inte lyft några tyngder bara sprungit.
Har inte haft så ont i magen någon gång förutom någon enstaka gång när jag haft mensvärk men detta var som sagt inte då jag hade mens. Så jag undrar vad detta kunde bero på. Har ju läst on äggstockscancer osv... så börjar noija att det kunde vara något sånt.
Men kan det vara något allvarligt om det inträffat en enda gång?? Borde man ha ont oftare om det skulle vara något allvarligt? Anonym
Heidi Jussil klippt

Läkare Heidi svarar

05.04.2022

Hej!

Saker som finns på vänster sida är tarmen, en äggstock, urinledare och muskulatur. Ibland är just magen lite knepig också och man behöver inte alltid ha ont på exakt samma ställe som organet som orsakar smärta sitter. Jag tycker inte att det låter som något farligt på det du beskriver, eftersom det gick om så pass snabbt och inte har kommit tillbaka. Dock är det svårt att säga exakt varifrån smärtan kan ha härstammat. Också ett gott tecken att värktabletten hjälpte. Hoppas du slipper det framöver! 

/Heidi 

2 Kommentarer

  • Samma som skrev frågan 03/04/2022 7:17pm (6 månader sen)

    Måste tillägga att detta inte kan bero på någon könssjukdom el dyl. och att det var flera timmar mellan jag tränade och fick ont i magen.

  • Samma som skrev frågan 04/04/2022 1:19pm (6 månader sen)

    Här kommer mer tilläggsinformation som jag kom på haha XD. Jag räknade ut att det var på 28:e dagen i menscykeln som jag fick ont i magen. Min cykel är oftast 35 dagar. Fick mens 6 dagar efter magontet.
    Jag vet också att tjocktarmen finns på vänster sida lågt ner så undrar om det kan vara något med tarmen. Jag har alltid haft känslig mage och den kan vara uppblåst/gasbesvär men brukar aldrig ha ont så at jag inte kan röra på mig men ibland lite milda "stickningar" på vänster sida.

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Jag känner mig som titeln eller rubriken jag satte på texten. Besviken och dålig.

Jag har länge länge brottast med psykisk ohälsa. Rättare sagt sedan jag var 13 och är idag 26 år gammal. Jag har h...
Läs mera

Hej, jag har 3 enorma blodbölder på insidan av höger skinka, alltså så långt ner så att de är nära slidan. De gör jätteont, ibland spricker de, och senast så kom det en halv dl blod ur ena. De är cirk...
Läs mera

Hej jag mår dåligt jag bad min kompis hålla fast mig så att jag inte springer iväg efter maten jag har varit där sen skolan slutade tills kl 20.alltså ca 5h hon sa att hennes mamma sagt att åt min kom...
Läs mera

hej! jag har alltid varit lite rädd av mig men de känns som att de typ blivit värre ju äldre ja blir. Varje gång jag går in i mitt rum tittar jag bakom dörren, under sängen och alla hörn av rummet för...
Läs mera