Vad har jag?

06.04.2019
Hej! Jag är 15 år och är gymnast. Nu på senaste har jag haft väldigt ont i mina vader.. det tar ont när jag hoppar ifrån mattan och hoppar på ett satsbräde (de tar inte ont då jag t.ex springer). Det tar ont på bakre vaden mest! Vad är det jag har? Vi hat funderat om det är benhinneinflammation men vi vet ej?! Och vad ska jag göra för att få bort det?
Andreas Narva klippt

FISAF/EA/APT Personal Trainer Andreas svarar

08.04.2019

Hej!

Det är svårt att avgöra utan undersökning varför det tar ont i dina vader då du hoppar eller landar. Ifall man utövat för mycket ensidig träning, händer det lätt att man blir överansträngd i de arbetande musklerna. Det som också kan påverka är att man har nån form av felställning i foten, vanligt är att foten "faller in" (överpronation). I sådana fall skall man träna specifikt fotvalv och/eller använda fotvalvsstöd.  Men det är omöjligt att konstatera en sån grej utan undersökning av en specialist.

Det du skall göra nu är att besöka en fysioterapeut eller massör för att åtgärda ditt dilemma. De kommer att ge dig  instruktioner och specifik behandling så att du får fortsätta träna smärtfritt  :)

Hälsningar Andreas

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.