Bostadsunderstöd

17.08.2022
Hej! Jag och min flickvän bor i lägenhet och jag ska till milin snart, jag undrar om lägenheten måste vara i mitt namn för att hyran ska betalas från statens håll? Och är det hela hyran eller bara halva om man är två i hushållet?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

18.08.2022

Hej,

För att få svar på din fråga ringde jag till FPA:s kundtjänst. Så om du upplever att du har ytterligare frågor som behöver besvaras så kan du ringa dit och fråga dem, eftersom de då eventuellt bättre kan ta ställning till ditt specifika fall.

Svaret jag fick var att om ni nu får någon typ av bostadsbidrag så måste ni söka justering av denna eftersom era bostadsförhållanden och inkomster förändras. Din del av hyran kommer att täckas helt av bostadsunderstödet (som kommer via militärunderstödet.) Men din sambos del av bostadsbidraget kan fortsättningsvis påverkas av vad hon har för inkomster. Undantaget är om ni är gifta och har barn ihop, för då betalas hela hyran via militärunderstödet.

Men som sagt, om någonting känns oklart så kan du/ni kontakta fpa direkt eller boka en tid till ert närmaste serviceställe så kan de ta alla saker i beaktande.

Hälsningar

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, igår skulle jag möta upp en snubbe som skulle köpa ut vodka till mig, vi möttes vid en skola och snubben var rädd för kameror. Dom tog 30 euro av mig och sa dom skulle komma tillbaka om ett par m...
Läs mera

Hej! Jag skaffade i somras ett ändringsskattekort men min arbetsgivare fick inte det förens några veckor sedan, vilket ledde till att de betalade ut min lön med fel skattekort under en månad och jag g...
Läs mera

Hej! Jag har försökt hitta jobb i Jakobstads trakten ett tag men vet inte hur jag ska hitta något lämpligt arbete. Studerar och har hyresbostad. För tillfället har jag pengar men stressar inför framti...
Läs mera

Jag tror jag skulle behöva teckna en sjukförsäkring. Har ni några råd för vilken jag ska välja? Jag tycker det är en djungel.
Läs mera