Inga pengar dras av mitt abonnemang

30.01.2023
Hej.

Jag började november 2021 prenumenerera Amazon Prime. Jag hade helt glömt bort det tills idag, då jag såg att jag fortfarande har kvar det. Jag började abonnemanget på en 30 dagars testperiod, och därefter skulle den debitera 5,99€/månad. Jag avbröt dock aldrig abonnemanget.
Idag när jag kollade, över ett år senare, såg jag att jag fortfarande hade kvar det - men jag har inte betalat en endaste en cent för det??!!!
Om jag ser i historiken för betalningar säger det att alla betalningar på 5,99€/mån gått igenom, och så är där även kvitto utskrivet, men faktum är att jag inte betalt en endaste en cent? Inga avdrag på kortet och inga räkningar till postlådan heller? Och då är både min bankkorts information samt adress där..

Jag har ju fortfarande kvar alla tillbehör som man får med prenumenerationen, så det tyder på att systemet tror att jag betalt för mig. Vad ska jag göra? Om jag mejlar dem och berättar för dem kanske det blir en stor räkning för mig? Eller borde jag bara avsluta abonnemanget? Det känns fel att fortsätta använda ett abonnemang som jag inte debiteras för p.g.a. nån bug? Hallå?!
Jonny Bjorkstrom

Teknikexperten Jonny svarar

01.02.2023

Hej!

Har du kollat Credit sidan på ditt bankkonto så att det inte dragit det därifrån, ifall du har ett sånt?
Man brukar ju säga att ärlighet varar längst och så är det nog i de flesta fall. Om du vill fortsätta med tjänsten rekommenderar jag att du är ärlig och meddelar Amazon Prime om detta. Jag tror inte de kommer att fakturera dig för den obetalda perioden utan är nog snarare glada över att du meddelar dem om problemet (men jag kan ju ha fel). Om de däremot väljer att fakturera dig så är det ju en utgift du räknat med i din budget men du har fått ha pengarna till låns en tid så det är ju på så vis ingen extra utgift. Det är ju heller inte någon skyhög summa det är frågan om. Räknar att du haft tjänsten obetalt i 12 mån så innebär det en kostnad på 71,88€.  

Mvh.
Jonny Björkström

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

hej jag funderar på att jobba ett extra jobb som betalar mig via paypal. Men dom pengarna är oskattade när dom kommer in på paypal hur skall jag veta hur jag skall skatta på dom pengarna? jag har ett ...
Läs mera

Hej jag skulle vilja köpa en V90…
Läs mera

Hej, jag studerar i Stockholm men planerar inte på att jobba här, utan sommarjobbar alltid hemma i Österbotten. Nu frågar banken om min skatterättsliga hemvist, men eftersom jag får stöd från Kela, är...
Läs mera

Hej, igår skulle jag möta upp en snubbe som skulle köpa ut vodka till mig, vi möttes vid en skola och snubben var rädd för kameror. Dom tog 30 euro av mig och sa dom skulle komma tillbaka om ett par m...
Läs mera