Arbetslös

06.02.2024
Jag har varit arbetslös en längre tid, och har inte mått så bra nu, trivs bäst hemma och med såna som jag känner från förr. Men jag vill ha ett jobb och förtjäna för att klara mig. Jag skulle gärna jobba med chatt hemifrån. Har ni tips?
after eight

Ungdomsuppsökarna vid After Eight svarar

20.03.2024

Hej!


Jag skulle rekommendera att du anmäler dig arbetssökande till AN-tjänster och diskuterar med dem vad det finns för möjligheter. Man behöver inte ta första bästa heltidsjobb som dyker upp utan det finns också andra alternativ. Du kan diskutera och fundera med en tjänsteman på AN-tjänster. Om du inte vill anmäla dig arbetssökande så skulle jag rekommendera att du kontaktar uppsökande ungdomsarbete och funderar över alternativ med dem, de kan också hjälpa dig söka sådana jobb som du skulle vara intresserad av. Om du mår dåligt rekommenderar jag också att söka hjälp för det. Det kan uppsökare också hjälpa dig med. Kom ihåg att ibland kan det vara bra att våga prova på annat än det man är bekväm med så att man utvecklas och får möjlighet att prova på något nytt. Men allt i sin egen takt, det viktigaste är att må bra! Lycka till!

H. Ida

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Tjena ja undra om ni vet va en hälsovårdare har fö lön i finland?
Läs mera

Hej, jag har jobbat på mitt sommarjobb i 2 veckor nu, men jag sitter hemma och gråter nästan varje kväll. Jag avskyr det verkligen. Det känns som att jag inte ”lever” som jag gjorde för en månad sen. ...
Läs mera

Jag undrar vad som krävs för att få jobba som bokbusschaufför? Räcker det med ett vanligt C-körkort eller är det mer avancerat än så? Var kan man utbilda sig för att få den behörighet som krävs?
Jag s...
Läs mera

hej jag skulle vilja jobba med sekreterar uppgifter inom vården. Finns det någon utbilning man kan gå för att bli medicinsk sekreterare? eller kan man jobba som sjukskötare och vara sekreterare?
Läs mera