Sommarjobb )

24.12.2023
Hej!
Jag vill söka sommarjobb, men när ska man börja söka? Kan ni sätta jakobstads hemsida där man söker sommarjobb och visst var det att de väljer var det behövs, alltså dagis, restauranger eller ska man själv välja?
Har hört att man aldrig får sommarjobbet för att det är många som söker men hur ska man få det bästa arbetsansökan så att man får större chans?
Kan man skriva sitt cv på ett dokument på drive och sätta in det i arbetsansökan?
Hejsan:)
after eight

Ungdomsuppsökarna vid After Eight svarar

10.01.2024

Hej!
Du kan bra börja söka sommarjobb redan nu. Vissa arbetsplatser söker sommarjobbare nu som bäst medan t.ex. stadens och församlingarnas sommarjobb vanligtvis kan sökas i februari. På jakobstad.fi brukar det komma en länk till ansökningen om sommarjobb på första sidan. Man fyller i ett färdigt formulär där du kan välja inom vilket område du är intresserad av att sommarjobba. Det lönar sig absolut att söka, men staden lottar ut platserna så det är omöjligt att veta på förhand hur det ska gå (beskedet brukar komma i slutet på mars). Därför är det bra att söka till andra ställen också, som församlingen. De flesta större företagen här i nejden har ett färdigt formulär på sin hemsida som man kan fylla i. Där brukar det också stå vilken åldersgräns det är till jobbet. Det är jättebra att ha en färdig CV på sin drive. Till stadens sommarjobb behöver man inte bifoga en CV men andra arbetsplatser vill ofta ha en det och en kort presentation. På nätet finns bra modeller för CV och presentation. Ett annat bra sätt är att gå int till arbetsplatsen och presentera sig och fråga om sommarjobb (t.ex. kaféer eller butiker), då kan man ha med en utprintad version av CV:n som man kan ge åt arbetsgivaren. Lycka till med sommarjobbssökningen!
Hälsningar, Ida

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Tjena ja undra om ni vet va en hälsovårdare har fö lön i finland?
Läs mera

Hej, jag har jobbat på mitt sommarjobb i 2 veckor nu, men jag sitter hemma och gråter nästan varje kväll. Jag avskyr det verkligen. Det känns som att jag inte ”lever” som jag gjorde för en månad sen. ...
Läs mera

Jag undrar vad som krävs för att få jobba som bokbusschaufför? Räcker det med ett vanligt C-körkort eller är det mer avancerat än så? Var kan man utbilda sig för att få den behörighet som krävs?
Jag s...
Läs mera

hej jag skulle vilja jobba med sekreterar uppgifter inom vården. Finns det någon utbilning man kan gå för att bli medicinsk sekreterare? eller kan man jobba som sjukskötare och vara sekreterare?
Läs mera