Sommarjobb

26.01.2024
Om man har sökt sommarjobb på flera ställen o ch får jobb på många ställen, om två råkar vara samtidigt har jag rätt att avstå och säga att ja inte tar jobbet? .
IMG 0655

Socionomstuderande Sabina svarar

29.01.2024

Hej,

Ja det stämmer, du har rätt att avstå. Bara för att du blir erbjuden ett arbete så är du inte tvungen att ta emot det. Det är väldigt vanligt att man söker flera jobb samtidigt för att öka sina chanser att få ett arbete. Då kan det också hända att fler än ett ställe hör av sig och erbjuder jobbet. Om det är så, så har man ju väldigt tur eftersom då får man själv välja vilket ställe som lockar mest. Med det kan också kännas jobbigt att behöva tacka nej till ett erbjudande men det har man rätt att göra.

Du binder dig till ett arbete först när du har skrivit på ett arbetskontrakt. Fram tills dess har du all rätt att tacka nej.

Lycka till!

Kram,

Sabina

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Tjena ja undra om ni vet va en hälsovårdare har fö lön i finland?
Läs mera

Hej, jag har jobbat på mitt sommarjobb i 2 veckor nu, men jag sitter hemma och gråter nästan varje kväll. Jag avskyr det verkligen. Det känns som att jag inte ”lever” som jag gjorde för en månad sen. ...
Läs mera

Jag undrar vad som krävs för att få jobba som bokbusschaufför? Räcker det med ett vanligt C-körkort eller är det mer avancerat än så? Var kan man utbilda sig för att få den behörighet som krävs?
Jag s...
Läs mera

hej jag skulle vilja jobba med sekreterar uppgifter inom vården. Finns det någon utbilning man kan gå för att bli medicinsk sekreterare? eller kan man jobba som sjukskötare och vara sekreterare?
Läs mera