Sommarjobb

30.01.2024
Hello
Är det acceptabelt att inte ha ett sommarjobb eller någonsin haft när man är 18? Känns som att alla har sommarjobb men jag känner att jag inte skulle vilja ha ett sommarjobb när jag äntligen blir ledig från skolan. Det ända jag skulle vilja göra på sommaren är att ta det lugngt inte jobba. Är det okej att välja att ta det lugnt och inte skaffa ett jobb? Känns som att alla dömmer en när man inte har det.
IMG 0655

Socionomstuderande Sabina svarar

31.01.2024

Hej,

Jag kan förstå att man vill ta det lugnt då man är ledig från skolan. Ibland är det är också bra att göra det så man hinner återhämta sig och samla nya krafter. Om du har möjlighet att vara ledig på sommaren så är det absolut okej att vara det.

På samma gång tänker jag att det finns flera positiva saker med att ha ett sommarjobb. Man får arbetserfarenheter, kontakter och extra pengar som alltid är bra att ha. Du skriver att du aldrig har haft ett sommarjobb tidigare, så kanske du kunde fundera om du endå skulle ge det en chans? Du behöver inte binda dig att arbeta en hel sommar om det känns för tungt, utan det kan också vara ett sommarjobb som varar i några veckor. Kommunen brukar erbjuda kortvariga sommarjobb, kanske det kunde vara något? Mera information hittar du på din kommuns hemsida.

På så sätt skulle du få arbetserfarenheter, som du dessutom kan skriva in på ditt CV vilket underlättar när man söker jobb i framtiden. Men du skulle också få möjligheten att vara ledig och ta det lugnt.

Kram,

Sabina 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Tjena ja undra om ni vet va en hälsovårdare har fö lön i finland?
Läs mera

Hej, jag har jobbat på mitt sommarjobb i 2 veckor nu, men jag sitter hemma och gråter nästan varje kväll. Jag avskyr det verkligen. Det känns som att jag inte ”lever” som jag gjorde för en månad sen. ...
Läs mera

Jag undrar vad som krävs för att få jobba som bokbusschaufför? Räcker det med ett vanligt C-körkort eller är det mer avancerat än så? Var kan man utbilda sig för att få den behörighet som krävs?
Jag s...
Läs mera

hej jag skulle vilja jobba med sekreterar uppgifter inom vården. Finns det någon utbilning man kan gå för att bli medicinsk sekreterare? eller kan man jobba som sjukskötare och vara sekreterare?
Läs mera